CHAMPIONS LEAGUE

Η πρώτη φορά των Κασίγιας και Ουίλιαν

Η πρώτη φορά των Κασίγιας και Ουίλιαν
Κασίγιας

Διαβάστε τι συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του Ίκερ Κασίγας στο Champions League και γιατί η Μπάγερ Λεβερκούζεν ακούει Μέσι και... τρέχει.

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (10/12) και πλέον περιμένουμε την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας για να μάθουμε τα ζευγάρια στη φάση των "16". Και στα παιχνίδια της Τετάρτης είχαμε ενδιαφέροντα στατιστικά. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

-- Ο Γκάρι Νέβιλ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε συλλογικό επίπεδο στο Champions League (Βαλένθια - Λυών). Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις 8/12/2010 και το ματς της Μίλαν με τον Άγιαξ (2-0 ο Αίαντας νίκησε στην Ιταλία). Στον πάγκο του Άγιαξ ο Φρανκ Ντε Μπουρ.

-- Ο Ζοζέ Μουρίνιο νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας. Βλέπετε, κανείς από τους δυο δεν είχε αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων πριν το μεταξύ τους μας. Τελικά η Τσέλσι πέρασε ως πρώτη, ενώ η Πόρτο έμεινε τρίτη.

-- Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε αυτογκόλ για την Πόρτο στο Champions League. Ήταν το πρώτο για τους Πορτογάλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2009 και το ματς εναντίον του ΑΠΟΕΛ.

-- Το αυτογκόλ πέτυχε ένας πρώην ερυθρόλευκος. Ο λόγος για τον Ιβάν Μαρκάνο. Πάντως αυτό ήταν και το τέταρτο αυτογκόλ που πετυχαίνει συμπαίκτης του Κασίγιας στο Champions League (Ιέρο, Ελγκέρα, Αρμπελόα και τώρα Μαρκάνο).

-- Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε εναντίον της Λεβερκούζεν και έφτασε τα 7 γκολ εναντίον της. Μόνο η Μίλαν έχει δεχθεί περισσότερα από τον Αργεντινό (8). Ας δούμε τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ στο Champions League εναντίον μίας ομάδας.

Λιονέλ Μέσι: Εναντίον της Μίλαν, 8 γκολ

Λουίς Αντριάνο: Εναντίον της ΜΠΑΤΕ, 8 γκολ

Λιονέλ Μέσι: Εναντίον της Λεβερκούζεν, 7 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εναντίον της Σάλκε, 7 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εναντίον του Άγιαξ, 7 γκολ

-- Ο Τσιτσαρίτο (Λεβερκούζεν) έγινε ο πρώτος Μεξικάνος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει πέντε γκολ στο Champions League. Ποιος ήταν ο προηγούμενος με τέσσερα; Ο... Τσιτσαρίτο!

-- Ο Κορνέ της Λυών έγινε μόλις ο δεύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο Μεστάγια εναντίον της Βαλένθια στο Champions League μετά τον Ανρί. Στη συνέχεια ο Λακαζέτ έγινε ο τρίτος.

-- Πέμπτο γκολ φέτος στο Champions League για τον Ουίλιαν και πρώτο χωρίς να είναι από απευθείας εκτέλεση φάουλ!

-- Ο Ολιβίε Ζιρού έγινε ο τέταρτος παίκτης της Άρσεναλ που κάνει χατ-τρικ στο Champions League. Οι άλλοι είναι οι: Ανρί, Γουέλμπεκ και Μπέντνερ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ