CHAMPIONS LEAGUE

Oι αριθμοί του τελικού

Oι αριθμοί του τελικού

Πολλά είναι τα στατιστικά που συνοδεύουν τον τελικό του Champions League. Η Γιουβέντους έχει πάρει τον "αέρα" της Μπάρτσα στην Ευρώπη. Δεν χάνουν τελικό οι "μπλαουγκράνα" τα τελευταία χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Ωστόσο, σύμφωνα με την παράδοση οι "μπλαουγκράνα" έχουν μόλις δύο νίκες σε 8 ευρωπαϊκά ματς κόντρα στην Γιουβέντους. Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά που ο Μέσι με τον Μπουφόν θα βρεθούν αντιμέτωπο σε ευρωπαϊκό αγώνα. Διαβάστε τα στατιστικά του τελικού του Champions League.

- Είναι ο πρώτος τελικός του Champions League που γίνεται τον Ιούνιο.

- Η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα θα παίξουν για 8η φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

- Η Μπαρτσελόνα θα παίξει για 4η φορά σε τελικό Champions League από το 2006 και μετά περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα την ίδια χρονική περίοδο.

- Στους τρεις τελευταίους τελικούς του Champions League που έχει συμμετάσχει η Γιουβέντους έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες.

- Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα έχει ισάριθμες νίκες στους τρεις τελευταίους τελικούς του Champions League που συμμετείχε. Τελευταία φορά που έχασε σε τελικό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν το 1994 με αντίπαλο την Μίλαν.

- Θα είναι η 7η αναμέτρηση μεταξύ Ιταλικών και Ισπανικών ομάδων στον τελικό της διοργάνωσης. Οι ισπανικές ομάδες έχουν πέντε νίκες.

- Η Μπαρτσελόνα έχει μόλις δύο νίκες σε 8 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με αντίπαλο την Γιουβέντους (2 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Oι αριθμοί του τελικού

- Η Γιουβέντους είναι αήττητη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο Champions League (1 νίκη, 1 ισοπαλία).

- Για πρώτη φορά στο Champions League μία ομάδα έχει δύο παίκτες με 9 και περισσότερα γκολ σε μία σεζόν (Νεϊμάρ και Μέσι).

- Ο Τσάβι μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League με τις περισσότερες συμμετοχές. Έχει 150 όσες και ο Κασίγιας.

- Ο Μέσι έχει συμμετοχή σε 99 γκολ στο Champions League στην καριέρα του (77 γκολ, 22 ασίστ σε 98 ματς).

- Ο Μέσι έχει σκοράρει στους τελευταίους δύο τελικούς της Μπαρτσελόνα (2009, 2011). Και τις δύο φορές στο 2ο ημίχρονο. (Να βάλει γκολ ο Μέσι δίνει απόδοση 2.08).

- Ο Μέσι έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Έχει τα ίδια γκολ με τον Ρονάλντο (77).

- Ο Μπουφόν και ο Μέσι δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι σε επίσημο παιχνίδι.

Oι αριθμοί του τελικού

- Ο Πατρίς Εβρά μπορεί να γίνει ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Champions League που θα παίξει σε τελικό της διοργάνωσης με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μονακό, Μάντσεστερ και Γιουβέντους). Ο πρώτος ήταν ο Ζέεντορφ(Μίλαν, Άγιαξ και Ρεάλ).

- Ο Μάσιμο Αλέγκρι, έχει μόλις μία νίκη ως προπονητής σε αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα (3 ισοπαλίες, 4 ήττες) στο Champions League.

- O Αλέγκρι είναι ο 5ος Ιταλός προπονητής που φθάνει σε τελικό Champions League. Οι προηγούμενοι τέσσερις είναι οι Φάμπιο Καπέλο, Μαρσέλο Λίπι, Κάρλο Αντσελότι και Ντι Ματέο.

- Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο 4ος Ισπανός προπονητής που φθάνει σε τελικό Champions League μετά τους Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Ράφα Μπενίτεθ και Πεπ Γκουαρδιόλα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ