CHAMPIONS LEAGUE

Έχασε εκτός έδρας μετά από 2212 μέρες η Μπαρτσελόνα

Έχασε εκτός έδρας μετά από 2212 μέρες η Μπαρτσελόνα

Η Σέλτικ έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στην Μπαρτσελόνα και την γύρισε έξι χρόνια πίσω. Διαβάστε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν από τη νίκη των Σκωτσέζων και τι δείχνει η παράδοση για το ευρωπαϊκό μέλλον των "μπλαουγκράνα".

Μπορεί πριν από δύο εβδομάδες στο "Καμπ Νόου" ο Γιώργος Σαμαράς και η παρέα του να μην τα κατάφεραν, όμως στο "Σέλτικ Παρκ" κοίταξαν στα μάτια την Μπαρτσελόνα και τελικά τη νίκησαν.

Οι Κέλτες δεν φοβήθηκαν το μεγάλο όνομα και την υπερομάδα -όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω των τίτλων που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια- Μπαρτσελόνα και πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο (2-1) στην μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά δεν είναι και μικρό κατόρθωμα για την Πρωταθλήτρια Σκωτίας να κερδίσει την ομάδα του Μέσι, του Τσάβι, του Ινιέστα, του Φάμπρεγας και άλλων αστεριών κι αυτό αποδεικνύεται από κάποια στατιστικά που προέκυψαν απ' αυτό το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η παρέα του Γιώργου Σαμαρά υποχρέωσε τους Καταλανούς στην πρώτη εκτός έδρας ήττα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς έπειτα από 2212 ημέρες. Χρειάστηκε να γυρίσουμε στις 16 Οκτώβρη του 2006 τότε που η Τσέλσι με γκολ του Ντρογκμπά είχε επικρατήσει των "μπλαουγκράνα", για να βρούμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα μακριά από την Βαρκελώνη στους ομίλους.

Ακόμα όμως και να κοιτάξουμε την τελευταία ήττα της Μπαρτσελόνα στους ομίλους πάλι θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια, ήταν πριν τέσσερα χρόνια (9/12/2008) όταν η Σαχτάρ είχε νικήσει τους Καταλανούς στην έδρα τους (2-3) στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Όπως και να 'χει, όσο κι αν ο κόσμος πολλές φορές κουράζεται από το μονότονο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, είναι φανερό πως οι Καταλανοί έχουν δημιουργήσει εξαιρετικές παραδόσεις και σε κάθε τους ήττα βγαίνουν πολλά στατιστικά και αριθμοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία δεκαετία, η Μπαρτσελόνα έχει χάσει δύο φορές έκτος έδρας στη φάση των ομίλων και τις δύο έφτασε μέχρι τους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ