CHAMPIONS LEAGUE

Αυτή η ομάδα θα κατακτήσει το Champions League!

Αυτή η ομάδα θα κατακτήσει το Champions League!

To επίσημο σάιτ της UEFA ανέλυσε τα στοιχεία των 16 ομάδων που συνεχίζουν στο Champions League και σε συνδυασμό με την παράδοση, αποκάλυψε ποια θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο.

Η αυλαία της φάσης των 16 του Champions League ανοίγει το βράδυ της Τρίτης (14/02), με τις αναμετρήσεις Μπενφίκα - Μπορούσια Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα.

Με αφορμή την έναρξη της δεύτερης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ανέλυσε τις προϋποθέσεις που χρειάζεται μία ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη φετινή νικήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης η UEFA είχε πέσει "μέσα" στην περσινή νικήτρια που ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Οι τελευταίες 10 απ' τις 11 νικήτριες του Champions League είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Εξαιρείται η Ίντερ, η οποία τη σεζόν 2009/10, τερμάτισε δεύτερη, πίσω απ' την Μπαρτσελόνα.

Άσχημα νέα για: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο και Σεβίλλη.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ "ΑΜΥΝΑ"

Απ' το 2003, όταν άλλαξε το φορμάτ του Champions League, καμία ομάδα δεν το πήρε, έχοντας την καλύτερη άμυνα στη φάση των ομίλων. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το τρόπαιο το 2009, είχε την 18η καλύτερη άμυνα.

Άσχημα νέα για: Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης

Όμως, μην νομίζετε πως η άμυνα δεν παίζει ρόλο, αφού επίσης καμία ομάδα δεν το σήκωσε, έχοντας δεχθεί περισσότερα από 8 γκολ στη φάση των ομίλων.

Άσχημα νέα για: Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

Καμία ομάδα που προκρίνεται για πρώτη φορά από φάση ομίλων δεν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα που έφτασε πιο κοντά ήταν η Βιγιαρεάλ, τη σεζόν 2005/06, η οποία όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά απ' την Άρσεναλ.

Άσχημα νέα για: Λέστερ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

21 διαφορετικές ομάδες κατέκτησαν το τρόπαια στα πρώτα 42 χρόνια του θεσμού. Από τότε, μόνο η Τσέλσι έχει προστεθεί στη λίστα. Αν δεν το έχεις κατακτήσεις έστω μία φορά στο παρελθόν, οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος σου.

Άσχημα νέα για: Άρσεναλ, Ατλέτικο, Λέστερ, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν και Σεβίλλη.

Επομένως, η ομάδα που θα σηκώσει το φετινό τρόπαιο στο "Millennium" του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου είναι η: Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα παρατσούκλια των "16" του Champions League και η προέλευσή τους
Millennium: Το γήπεδο ράγκμπι που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ