CHAMPIONS LEAGUE

Αυξήθηκαν οι εκτός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αυξήθηκαν οι εκτός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι ομάδες κερδίζουν όλο και περισσότερο όταν αγωνίζονται εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε σχετικό πίνακα.

Οι εκτός έδρας νίκες τείνουν να γίνουν συνήθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός που οι ομάδες κερδίζουν μακριά από το γήπεδο τους. Τα τελευταία χρόνια οι εκτός έδρας νίκες είναι περισσότερες από τις ισοπαλίες.

Tην 1η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ συνέβη κάτι μοναδικό στην διοργάνωση καθώς μόνο η Ζενίτ νίκησε εκτός έδρας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν δέκα νίκες των γηπεδούχων ενώ πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Ήταν η αγωνιστική με τις λιγότερες εκτός έδρας νίκες από την σεζόν 2003-04 και μετά. Το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε την σεζόν 2007-08 όταν την πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν μόλις δύο εκτός έδρας νίκες και τις είχαν πετύχει η Μάντσεστερ Γ. και η Βαλένθια. Δείτε ορισμένα στατιστικά και σχετικό γράφημα με την αύξηση των εκτός έδρας νικών στο Τσάμπιονς Λιγκ:

- 46.3 είναι ο μ.ο εντός έδρας νικών στην φάση των ομίλων σε σύνολο 96 αγώνων (16 ματς επί 6 ημέρες).

- 53 οι περισσότερες εντός έδρας νίκες στην φάση των ομίλων σε μία σεζόν τα τελευταία 11 χρόνια. Το χαμηλότερο είναι 37 νίκες.

- 27.2 o μ.ο εκτός έδρας νικών από την σεζόν 2003-04 και μετέπειτα. Αυτό σημαίνει ότι 28.3% των 96 αγώνων λήγουν με νίκη των φιλοξενούμενων.

- Ο μεγαλύτερος αριθμός εκτός έδρας νικών σε μία σεζόν είναι 34 και συνέβη την σεζόν 2009-10. Ο χαμηλότερος αριθμός σημειώθηκε την σεζόν 2004-05 μόλις 21 νίκες.

- Ο μ.ο ισοπαλιών τις τελευταίες 11 σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι 22.5. Αν λάβουμε υπόψη την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και στην φετινή διοργάνωση.

Αυξήθηκαν οι εκτός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πηγή: uefa.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ