CHAMPIONS LEAGUE

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1, Πόρτο - Αούστρια 1-1

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1, Πόρτο - Αούστρια 1-1

Η Ζενίτ χάρη σε εντυπωσιακό αυτογκόλ κατάφερε να μην ηττηθεί από την Ατλέτικο στην Αγία Πετρούπολη, αλλά διατηρήθηκε 2η, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη επίσης με 1-1 η Πόρτο με την Αούστρια (videos)

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν η Ζενίτ με την Ατλέτικο και η Πόρτο με την Αούστρια Βιέννης, έτσι δεν άλλαξε κάτι στον 7ο όμιλο.

Χάρη σε περίεργο αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ η Ζενίτ γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από τους "ροχιμπλάνκος" που έπαιζαν με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια για την Ατλέτικο, ενώ η Πόρτο για πρώτη φορά στο CL δεν έκανε νίκη στην έδρα της στους ομίλους (!) και αν η Ζενίτ νικήσει στην Βιέννη την τελευταία αγωνιστική οι "δράκοι" θα αποκλειστούν.

Porto's Colombian forward Jackson Martinez (L) heads the ball to score past to Austria Wien's defender Manuel Ortlechner during the UEFA Champions League group G football match FC Porto vs FK Austria Wien at the Dragao stadium in Porto on November 26, 2013.  AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA        (Photo credit should read MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images)
Porto's Colombian forward Jackson Martinez (L) heads the ball to score past to Austria Wien's defender Manuel Ortlechner during the UEFA Champions League group G football match FC Porto vs FK Austria Wien at the Dragao stadium in Porto on November 26, 2013. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA (Photo credit should read MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1

Σκόρερς: 74' αυτ. Αλντερβάιρελντ / 53' Αντριάν Λόπεθ

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Από την εξαιρετική πάσα του Ραούλ Γκαρθία ο Αντριάν Λόπεθ βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιούρι Λοντίγκιν στο 53', με το πλασέ του πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Ζενίτ και άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο.

Οι Ρώσοι δεν έδειχναν ικανοί να απαντήσουν, αλλά στάθηκαν τυχεροί, καθώς το 1-1 ήρθε στο 74' με το αυτογκόλ του Τόμπι Αλντερβάιρελντ.

Από την σέντρα του Σμολνίκοβ από δεξιά ο Βέλγος στόπερ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πήρε πολύ ύψος και τελικά κατέληξε στα δίχτυα του Κουρτουά, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν έκανε καλό υπολογισμό.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Χουμπότσαν, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζούλιν (64' Μπιστρόβ), Σιρόκοβ (64' Αρσάβιν), Σατόβ, Χουλκ, Κερζακόβ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Αλντερβάιρελντ, Μιράντα, Εμιλιάνο Ινσούα, Γκιλαβονγκί, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία, Κριστιάν Ροντρίγκες (80' Όλιβερ Τόρες), Κόκε, Αντριάν Λόπεθ.

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1, Πόρτο - Αούστρια 1-1

Πόρτο - Αούστρια Βιέννης 1-1

Σκόρερς: 48' Τζάκσον Μαρτίνες / 11' Κίναστ

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο

Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Από λάθος πάσα του Ελιακίμ Μανγκαλά ο Ρόμαν Κίναστ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή "εκτέλεσε" τον Έλτον, κάνοντας το 1-0 για την Αούστρια μέσα στο "Ντραγκάο" στο 11'.

Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου η Πόρτο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Τζάκσον Μαρτίνες να κάνει το 1-1 στο 48' με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Μανγκαλά.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Μάικον, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Σιλβέστρε Βαρέλα), Λούτσο Γκονσάλες, Ζοζουέ (72' Κιντέρο), Λικά (65' Ρικάρντο Περέιρα), Τζάκσον Μαρτίνες.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντερ, Κοχ, Ρόγκουλ, Όρτλεχνερ, Σούτνερ (82' Οκότιε), Χόλαντ, Ντίλαβερ (70' Μάντερ), Κίναστ, Ρόιερ, Μουργκ (64' Λέοβατς), Χόζινερ.

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1, Πόρτο - Αούστρια 1-1

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 13 (13-3)

2. Ζενίτ 6 (4-5)

3. Πόρτο 5 (4-5)

4. Αούστρια Βιέννης 2 (1-9)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12)

Αούστρια - Ζενίτ

Ατλέτικο - Πόρτο

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)

Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1

Πόρτο - Αούστρια 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ