CHAMPIONS LEAGUE

Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός

Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η ήττα του Ολυμπιακού στο Ντόρτμουντ ήταν η τρίτη του στο Group F, αλλά όχι και απαγορευτική για την πρόκριση στους "16" του Champions League. Διαβάστε τι χρειάζονται οι "ερυθρόλευκοι".

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους "16" του Champions League είναι συγκεκριμένα και ξεκινούν μόνο με νίκη των "ερυθρολεύκων" μέσα στο "Βελοντρόμ" επί της Μαρσέιγ.

Σε διαφορετική περίπτωση, μόνη διέξοδος του Ολυμπιακού για να συνεχίσει στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι η 3η θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Με νίκη μέσα στη Μασσαλία, ο Ολυμπιακός πλησιάζει στον ένα βαθμό τους Γάλλους και αναζητά μετά το "τρίποντο" επί της (ίσως αδιάφορης) Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Με την προϋπόθεση φυσικά να μην κάνει "διπλό" η Μαρσέιγ μέσα στο Ντόρτμουντ.

Διότι πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και δύο νίκες να πετύχει ο Ολυμπιακός, μπορεί να μείνει εκτός Champions League, αλλά θα συνεχίσει σίγουρα στο Europa League. Γιατί αυτό; Με +6 ο Ολυμπιακός φτάνει τους 9 βαθμούς, αλλά αν η Ντόρτμουντ χάσει και τα δύο παιχνίδια της, με Άρσεναλ (στο Λονδίνο) και Μαρσέιγ (στη Γερμανία), θα ανεβάσει τους Άγγλους και τους Γάλλους στους 11 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

Βέβαια, μετά τη νίκη της στο ματς της Τρίτης, η Ντόρτμουντ δεν φαντάζει και τόσο αδιάφορη, αφού έχει μπει πλέον δυναμικά (ίσως και περισσότερο από τον Ολυμπιακό) στο κόλπο της πρόκρισης και θα κυνηγήσει τη νίκη και στα δύο ματς που της απομένουν.

Άλλωστε, έχει δύο "τριάρες" στην πλάτη της (από Μαρσέιγ και Ολυμπιακό) και μάλλον προτιμά να αποφύγει τις ισοβαθμίες. Βέβαια, οι Γερμανοί χρειάζονται τη συνεισφορά του Ολυμπιακού, αν θέλουν να προχωρήσουν, αφού ενδεχόμενη ήττα των "ερυθρολεύκων" στη Μασσαλία, τους αναγκάζει να κυνηγήσουν το 2 στα 2 και μάλιστα με "τεσσάρα" επί της Μαρσέιγ. Μάλλον αδύνατο...

Οπότε, όπως φαίνεται, το Μαρσέιγ - Ολυμπιακός είναι το ματς που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση στον όμιλο. Με νίκη η Μαρσέιγ ουσιαστικά "κλειδώνει" την πρόκριση, ενώ με ισοπαλία, ο Ολυμπιακός και πάλι δεν προλαβαίνει να προκριθεί. Βέβαια μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος ο ένας βαθμός στη "μάχη" που θα ακολουθήσει με αντίπαλο την Ντόρτμουντ για μια θέση στους "32" του Europa League.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός υπερτερεί έναντι των Γερμανών σε πιθανή ισοβαθμία, χάρη στο γκολ του Μοδέστο στο "Καραϊσκάκης". Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι η Ντόρτμουντ θα ηττηθεί στο Λονδίνο από την Άρσεναλ και ότι Ολυμπιακός και Ντόρτμουντ "κλείνουν" τους αγώνες τους στον όμιλο εντός έδρας, ένας βαθμός μέσα στο "Βελοντρόμ" μπορεί να αποδειχθεί... χρυσός.

Εκτός των άλλων, υπάρχει κι ένα "τρελό" σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στη 2η θέση μεταξύ Ολυμπιακού, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ. Πώς θα γίνει αυτό; Νίκη του Ολυμπιακού στη Μασσαλία, ήττα της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο, ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και νίκη της Ντόρτμουντ επί της Μαρσέιγ. Η Άρσεναλ θα έχει 12 βαθμούς και Ολυμπιακός, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ από 7. Κι επειδή οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι οι ίδιοι (από 6 βαθμούς έκαστος), θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων κι ενδεχομένως η καλύτερη επίθεση. Ίσως να φτάσουμε και στην ακραία περίπτωση να μετρήσει η βαθμολογία στις λίστες της UEFA!

Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις και μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα, αφού θα έχει γίνει γνωστό το αν ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο πρώτος στόχος παραμένει ο ίδιος: "διπλό" στη Μασσαλία.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ