CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1, Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1, Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-1 τη Νάπολι και επέστρεψε στην 2η θέση, ενώ η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 της Μαρσέιγ. Όλα ανοικτά στον 6ο όμιλο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας (videos)

Η Ντόρτμουντ ξεπέρασε τα αμυντικά της προβλήματα και νίκησε με 3-1 τη Νάπολι, κάνοντας σπουδαίο βήμα πρόκρισης, καθώς πήρε και καλό σκορ, αφού είχε χάσει με 1-2 στην Ιταλία.

Η Άρσεναλ διατηρήθηκε στην κορυφή, νικώντας με 2-0 την Μαρσέιγ, χάρη σε δύο γκολ του Γουίλσιρ, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση.

Οι "κανονιέρηδες" έχουν 12 βαθμούς και από 9 Ντόρτμουντ και Νάπολι, έτσι αν χάσουν οι Άγγλοι στην Ιταλία (και νικήσει στην Μασσαλία η Ντόρτμουντ) θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία (θα μετρήσουν τα μεταξύ τους).

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1, Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1

Σκόρερς: 10' πέν. Ρόις, 60' Μπλαστσικόβσκι / 71' Ινσίνιε

Γήπεδο: "Βέστφαλενστάντιον", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Με εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Ρόις στο 10ο λεπτό η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ, ενώ το πέναλτι το κέρδισε ο Λεβαντόβσκι από κράτημα του Ραούλ Αλμπιόλ.

Στο 30' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, ο Χοσέ Καγιεχόν μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βάιντενφελερ.

Ο Μάρκο Ρόις από εκτελεστής έγινε δημιουργός, καθώς στο 60' έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι και ο Πολωνός έκανε το 2-0.

Οι Ναπολιτάνοι μείωσαν στο 71' σε 2-1 με τον Ινσίνιε να πλασάρει ιδανικά τον Βάιντενφελερ, έπειτα από την ασίστ του Ιγκουαΐν. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Κελ, ενώ από λάθος του Αρμέρο ξεκίνησε η φάση στο 78', στην οποία από ασίστ του Λεβαντόβσκι έκανε το 3-1 ο Ομπαμεγιάνγκ με το 1ο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Σβεν Μπέντερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Νουρί Σαχίν, Κελ, Μχιταριάν, Μπλαστσικόβσκι (68' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (81' Πίστσεκ), Λεβαντόβσκι (89' Σίμπερ).

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Μάτζο, Αλμπιόλ, Φεντερίκο Φερνάντες, Αρμέρο, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (62' Γκιοκχάν Ινλέρ), Καγιεχόν (66' Ινσίνιε), Μέρτενς, Πάντεβ (76' Ντουβάν Σαπάτα), Ιγκουαΐν.

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1, Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Σκόρερ: 1' και 65' Γουίλσιρ

Γήπεδο: "Άσμπαρτον Γκρόουβ", Λονδίνο

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Μόλις 27 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον Τζακ Γουίλσιρ να κάνει το 1-0, με το 2ο πιο γρήγορο γκολ των "κανονιέρηδων" στην διοργάνωση.

Μετά από μπαλιά του Σανιά μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό με εντυπωσιακό πλασέ νίκησε τον Μανταντά.

Ο Ράμσεϊ κέρδισε πέναλτι από τον Ν'Κουλού (μάλλον ήταν εκτός περιοχής η ανατροπή), ο Μεσούτ Εζίλ ανέλαβε την εκτέλεση και ο Στιβ Μανταντά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.

Τελικά το 2-0 ήρθε το 65', εκ νέου με σκόρερ τον Γουίλσιρ, ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Μεσούτ Εζίλ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει με εξαιρετική μπαλιά ο Ράμσεϊ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Γουίλσιρ (75' Γουόλκοτ), Ροζίτσκι (75' Καθόρλα), Μεσούτ Εζίλ (81' Αρτέτα), Ζιρού.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αμπνταλά, Ν'Κουλού, Λούκας Μέντες, Μορέλ, Λεμινά (82' Μπενουά Σεϊρού), Ρομαό, Ιμπουλά (58' Τοβέν), Τζόρνταν Αγιού (57' Βαλμπουενά), Κελιφά, Ζινιάκ.

*χαμένο πέναλτι 38' Μεσούτ Εζίλ

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1, Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 12 (8-3)

2. Ντόρτμουντ 9 (7-5)

3. Νάπολι 9 (8-8)

4. Μαρσέιγ 0 (4-12)

Τελευταία αγωνιστική (11/12)

Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ

Νάπολι - Άρσεναλ

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1

Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ