CHAMPIONS LEAGUE

Η τακτική Βαλβέρδε που έφερε το διπλό

Η τακτική Βαλβέρδε που έφερε το διπλό

Το Sport24.gr με... λίγα λόγια και κατατοπιστικά γραφήματα σας παρουσιάζει πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία.

Η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Μασσαλία έχει την σφραγίδα του Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς όχι μόνο ανακάτεψε σωστά την τράπουλα τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά πήρε ταυτόχρονα το μέγιστο από ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα.

Το Sport24.gr επικεντρώνεται στο πρώτο σκέλος και μέσα από... λίγα λόγια και κατατοπιστικά γραφήματα σας παρουσιάζει τι έγινε χθες στο Βελοντρόμ.

Α' ημίχρονο

Η τακτική Βαλβέρδε που έφερε το διπλό

Δίπλα στον Μοδέστο ποιος; Τοροσίδης, Χολέμπας ή Μανιάτης; Ο Βαλβέρδε δεν ρίσκαρε να φέρει στον Χολέμπας σε μια τελείως άγνωστη θέση γι' αυτόν. Τον άφησε αριστερό εξτρέμ, έχοντας "κλειδώσει" αμυντικά την αριστερή πλευρά.

Παράλληλα άφησε τον Τοροσίδη δεξί μπακ που μπορούσε να δημιουργήσει επιθετικά ζημιά στον "αδύναμο" Τραορέ της Μαρσέιγ και προτίμησε στα χαφ τον Μανιάτη με εντολή να συγκλίνει προς τα δεξιά όταν ο Τόρο θα ανέβαινε στην επίθεση.

Οσον αφορά τις κινήσεις των Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ παρέμειναν οι γνωστές που έχουμε συνηθίσει, όπως και της αμυντικής τετράδας.

Β' ημίχρονο

Η τακτική Βαλβέρδε που έφερε το διπλό

Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε έκανε κινήσεις με εμφανή σκοπό τη νίκη, ρισκάροντας την ισοπαλία. Πέρασε νωρίς τον Γέστε -που δεν μπορεί να πιέζει όπως ο Φουστέρ- ελπίζοντας στα στημένα του και τις "γλυκιές" του μπαλιές.

Εβαλε κορυφή τον Μιραλάς για να μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τον κενό χώρο στις αντεπιθέσεις και στο 75' πέρασε τον Φετφατζίδη αντί του πιο αμυντικογενή Χολέμπας.

Εκείνη τη στιγμή πολλοί αναφώνησαν " Τι κάνει!". Βλέπετε η Αρσεναλ νικούσε την Ντόρτμουντ και το "Χ" βόλευε τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα και την Μαρσέιγ για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βάσκος όμως διέγνωσε ότι οι Γάλλοι έχουν "κάτσει" στο 0-0 και ρίσκαρε για να πάει για την... μεγάλη ψαριά, όπως είχε πει στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς...

Και δικαιώθηκε απόλυτα!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ