ΒΡΑΖΙΛΙΑ

"Σε λάθος θέση ο Ντιόγκο"

"Σε λάθος θέση ο Ντιόγκο"

Ο Βραζιλιάνος προπονητής και άλλοτε άσος των Ιωνικού, Παναχαϊκής και Χαλκηδόνας, Παουλίνιο Κομπαγιάσι μίλησε στο Sport24.gr για την δεύτερη ευκαιρία του Ντιόγκο στον Ολυμπιακό.

Ο 41χρονος Βραζιλιάνος αγωνίστηκε ως "δεκάρι" για πέντε σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα διαπρέποντας ιδιαίτερα στη θητεία του με τη φανέλα του Ιωνικού (1998-2001).

Ο Κομπαγιάσι στο παρελθόν πέρασε από Πορτουγκέζα και Σάντος, ομάδες που περιλαμβάνονται και στο βιογραφικό του Λουίς Ντιόγκο.

Ο τελευταίος πήρε μία ακόμη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό προκειμένου να αποδείξει την αξία του.

Ο Κομπαγιάσι μιλώντας στο Sport24.gr σπεύδει να αποσαφηνίσει πως ο Ντιόγκο είναι καλός ποδοσφαιριστής, όχι όμως σκόρερ όπως είχε χαρακτηριστεί πριν την μεταπήδηση του στον Ολυμπιακό από τον ελληνικό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ο 24χρονος στράικερ θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σε έναν ρόλο πίσω από τον φορ. Σύμφωνα με τον Κομπαγιάσι, ο Ντιόγκο μπορεί να προσφέρει σε αυτή τη θέση.

"Το πρόβλημα του Ντιόγκο είναι πως θεωρείται ιδανικός στα τελειώματα των φάσεων. Είναι λάθος να περιμένει η ομάδα του από εκείνον να σκοράρει.

Θεωρώ πως παραμένει καλός παίκτης αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά παίζοντας πιο πίσω και όχι ως φορ".

"Σε λάθος θέση ο Ντιόγκο"

Ο Ντιόγκο είχε διακριθεί το 2007 με τη φανέλα της Πορτουγκέζα στη Β΄ κατηγορία της Βραζιλίας όπου σκόραρε 18 γκολ σε 27 αγώνες.

Αντίθετα την αμέσως επόμενη σεζόν στα 13 ματς που φόρεσε τη φανέλα της "Lusa" στη μεγάλη κατηγορία σκόραρε έξι γκολ, τα τέσσερα εκ των οποίων όμως με πέναλτι.

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε τους "ερυθρόλευκους" που ξόδεψαν πακτωλό χρημάτων για να τον φέρουν στον Πειραιά.

"Ο Ντιόγκο είχε εξαιρετική παρουσία στην Πορτουγκέζα, αλλά μόνο εκεί έδειξε καλά στοιχεία σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Πάντως πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα φυσικής κατάστασης, ούτε εάν είναι ικανός ποδοσφαιριστής.

Απλά, το ζητούμενο είναι να αγωνίζεται στη σωστή θέση προκειμένου να δείξει τι μπορεί να κάνει και να κριθεί δίκαια. Eάν πάρει ευκαιρίες θεωρώ πως θα καταφέρει να διακριθεί." σχολίασε ο άλλοτε ασίσταντ του Αλεχάντρε Γκάλο στην Μπαΐα.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ