ΒΕΛΓΙΟ

Γκαλίτσιος: "Κοιτάζω μπροστά"

Γκαλίτσιος: "Κοιτάζω μπροστά"

Δικαιωμένος για την απόφαση του να συνεχίσει στη βελγική Λόκερεν δηλώνει στο Sport24.gr ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο 25χρονος δεξιός μπακ μιλάει για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου, τις ελληνικές σημαίες στο «Ντάκναμσταντιον» αλλά και την υποστήριξη των Βέλγων στη χώρα μας.

“Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα απλό βήμα” πίστευε ο Λάο Τσε, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της κινεζικής φιλοσοφίας.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος διήνυσε περίπου 2.800 χιλιόμετρα προκειμένου να ρίξει άγκυρα στο Λόκερεν.

Σε διάστημα 2,5 μηνών ο 25χρονος δεξιός μπακ έχει καταφέρει να καταγράψει στο κοντέρ του αξιοσημείωτες διακρίσεις.

Η ομάδα της Ανατολικής Φλάνδρας με τον Έλληνα άσο στις τάξεις της πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία καταφέρνοντας μάλιστα έπειτα από 31 χρόνια να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, διεκδικώντας έτσι τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού εξηγεί στο Sport24.gr από το Λόκερεν πως κατάφερε να εγκλιματισθεί άμεσα στο νέο του περιβάλλον.

Βοήθησε η ομάδα, το προπονητικό τιμ. Από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στο Λόκερεν η διοίκηση στάθηκε στο πλευρό μου. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στο σύλλογο”.

Ο Γκαλίτσιος έχει φορέσει μέχρι στιγμής 12 φορές τη φανέλα της Λόκερεν σε πρωτάθλημα σε Κύπελλο.

Γκαλίτσιος: "Κοιτάζω μπροστά"

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Πέτερ Μάες υπέστη μόλις μία ήττα. Αποκορύφωμα της εντυπωσιακής προόδου που έχει συντελεστεί, αποτέλεσε η πρόκριση στον τελικό όπου η Λόκερεν θα αναμετρηθεί με την Κότραϊκ (24/3).

Στα ημιτελικά απέκλεισε την Λιρς με συνολικό σκορ 4-0.

“Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την ομάδα. Ο κόσμος χάρηκε και πανηγύρισε αυτή την πρόκριση. Μας αντιμετώπιζαν ως ήρωες και όπου μας συναντούσαν στο δρόμο εξέφραζαν τη χαρά τους. Ωραίες στιγμές”.

Ο Γκαλίτσιος έπειτα από μία τριετία στον Ολυμπιακό και ένα εξάμηνο στον Πανιώνιο, πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί. Αρχικά δοκιμάστηκε στη Βέρντερ Βρέμης για να καταλήξει στο Βέλγιο και τη Λόκερεν.

Yπάρχουν κοινά σημεία με το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως θεωρώ πως το βελγικό πρωτάθλημα είναι ένα σκαλί πιο πάνω.

Διαθέτει πιο ποιοτικούς παίκτες, όμως το σημαντικότερο είναι πως εδώ είναι όλοι πιο συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, δεν γίνονται επεισόδια. Υπάρχει ποδοσφαιρική παιδεία”.

Γκαλίτσιος: "Κοιτάζω μπροστά"

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Έλληνα μπακ στη βελγική Pro League δεν αποκλείεται να τον φέρουν το καλοκαίρι αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις. Ο ίδιος διατηρεί χαμηλούς τόνους.

“Έχω υπογράψει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βοηθήσω την ομάδα. Είναι κάπως νωρίς να σκεφτώ το μέλλον μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει.

Μπορώ να πω, πως αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφαση μου να συνεχίσω στην Λόκερεν. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος δεν βλέπει τον λόγο να επιστρέψει στην παρούσα φάση στην Ελλάδα από τη στιγμή που εμφανίζεται ικανοποιημένος από το νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

"Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Προτεραιότητα μου αποτελεί το εξωτερικό. Δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα, αλλά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι εκτός Ελλάδας”.

Το κεφάλαιο Ολυμπιακός έχει κλείσει για τον ποδοσφαιριστή της Λόκερεν.

“Ο Ολυμπιακός είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε. Έχω αποκομίσει πολλά από τον Ολυμπιακό, όμως πλέον κοιτάζω μπροστά”.

Γκαλίτσιος: "Κοιτάζω μπροστά"

Σε μόνιμη βάση στο «Ντάκναμσταντιον» κρέμονται ελληνικές σημαίες. Όπως εξηγεί ο Γκαλίτσιος στο Sport24.gr τις υψώνουν Βέλγοι!

“Ανατρίχιασα όταν είδα της ελληνικές σημαίες τις οποίες κρατούν Βέλγοι και όχι Έλληνες. Είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να στηρίζουν και μου στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Σε κάθε ματς υπάρχουν 2-3 σημαίες της Ελλάδας στις εξέδρες”.

Μεγάλο μερίδιο στην αγωνιστική άνοδο της Λόκερεν πιστώνεται ο τεχνικός του συλλόγου Πέτερ Μάες, ο οποίος από την πρώτη μέρα πίστεψε στον πρώην παίκτη της Λάρισας.

“Έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση η ομάδα από τότε που την ανέλαβε. Έχει ανέβει κατακόρυφα. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και από την πρώτη στιγμή με βοήθησε να προσαρμοστώ. Αυτό που μου λέει είναι να παίζω όπως ξέρω”.

Η εθνική αποτελεί στόχο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η εθνική ομάδα αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και αποτελεί στόχο για κάθε ποδοσφαιριστή. Υπάρχει πάντα στο μυαλό μου και ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να προσφέρω”.

Αναμφίβολα η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης σε κάθε σημείο του πλανήτη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που τηρούν οι Βέλγοι.

“Μας αντιμετωπίζουν με συμπάθεια και ενδιαφέρονται να μάθουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Δεν έχουν καθόλου επικριτικό ύφος απέναντι στους Έλληνες, αντίθετα ρωτούν για την κατάσταση στη χώρα μας και έχουν καλή διάθεση να βοηθήσουν”.

Δείτε στιγμιότυπα από το τελευταίο ματς της Λόκερεν απέναντι στην Κόρτραϊκ (2-5) αλλά και την άδικη αποβολή του Γιώργου Γκαλίτσιου.

Στιγμιότυπα από την εκτός έδρας επικράτηση επί της Γκενκ (0-1).

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ