ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Βρίζει με λογοπαίγνιο στο πρωτοσέλιδό της η "Olé"

In this photo taken Thursday March 23, 2017 Argentina's Lionel Messi argues assistant referee Emerson Augusto de Carvalho during a World Cup qualifying match against Chile in Buenos Aires, Argentina. Messi has been banned from Argentina's next four World Cup qualifiers, starting with Tuesday's game in Bolivia, for "having directed insulting words at an assistant referee" during a home qualifier against Chile on Thursday, FIFA said hours before kickoff in La Paz.(AP Photo/Victor R. Caivano)
In this photo taken Thursday March 23, 2017 Argentina's Lionel Messi argues assistant referee Emerson Augusto de Carvalho during a World Cup qualifying match against Chile in Buenos Aires, Argentina. Messi has been banned from Argentina's next four World Cup qualifiers, starting with Tuesday's game in Bolivia, for "having directed insulting words at an assistant referee" during a home qualifier against Chile on Thursday, FIFA said hours before kickoff in La Paz.(AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Η κορυφαία εφημερίδα της Αργεντινής, "Olé", χρησιμοποίησε λογοπαίγνιο στο πρωτοσέλιδό της την επομένη της τιμωρίας του Μέσι και της ήττας από τη Βολιβία για να εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς τη FIFA. (φωτογραφία)

Η παρουσία της εθνικής Αργεντινής στα γήπεδα της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018 για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τίθεται σε κίνδυνο τόσο λόγω της ήττας από τη Βολιβία στη Λα Πας, όσο και λόγω της τιμωρίας του Λιονέλ Μέσι με αποκλεισμό από τέσσερα επίσημα ματς της "αλμπισελέστε".

Η "Olé", πιστή στη συνήθειά της να εμπλουτίζει τα πρωτοσέλιδά της με λογοπαίγνια, κυκλοφόρησε με έναν ιδιαίτερο τίτλο την επομένη της ήττας στην πρωτεύουσα της Βολιβίας και της τιμωρίας του Λιονέλ Μέσι από τη FIFA.

Η εφημερίδα της Αργεντινής άλλαξε το "La puta madre" (δημοφιλής έκφραση στη Νότιο Αμερική που σημαίνει "πουτ... μάνα" στην κυριολεξία, ενώ είναι κάτι αντίστοιχο με το "γαμ..το") σε "La Putin Madre". Κι αυτό γιατί ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πρόεδρος της χώρας που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, Ρωσίας. Ουσιαστικά, η φράση απευθύνεται στη FIFA, η οποία έλαβε και την απόφαση τιμωρίας του Αργεντινού.

Κεντρικό πρόσωπο στο πρωτοσέλιδο είναι ο Λιονέλ Μέσι, ενώ αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Η FIFA έβγαλε την κόκκινη κάρτα με μένος στον Μέσι. Τον τιμώρησε με 4 αγωνιστικές για τις προσβολές στον βοηθό και μας έβαλε φωτιά στον δρόμο για τη Ρωσία. Επίσης, χάσαμε 2-0 από τη Βολιβία στη Λα Πας. Ο Μπάουσα είπε ότι συνεχίζει σταθερά, αλλά ο Τσίκι Τάπια αναλαμβάνει σήμερα την ηγεσία της AFA (αργεντίνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία). Θα αλλάξει ο προπονητής; Η Βραζιλία νίκησε και προκρίθηκε".

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον συντάκτη της "Olé", Χουάν Πάμπλο Μέντες για να καταλάβει την έμπνευση της εφημερίδας: "Είναι ένα λογοπαίγνιο, όπως συνήθως χρησιμοποιούμε εδώ στην εφημερίδα. Δεν έχει να κάνει προσωπικά με τον Πούτιν - πέρα από το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της χώρας που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Μουντιάλ - δεν εννοούμε ότι αυτός εμπλέκεται με την τιμωρία του Μέσι. Απλά, βολεύει για την έκφραση. Όσον αφορά στον Τσίκι Τάπια, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος της ομοσπονδίας, φημολογείται ότι δεν είναι αρεστός στη FIFA. Γι' αυτό υπάρχουν υποψίες δεδομένου ότι η τιμωρία ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ OLE:

Βρίζει με λογοπαίγνιο στο πρωτοσέλιδό της η "Olé"
TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ