ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το δικό τους Superclásico!

Το δικό τους Superclásico!
JUAN MABROMATA

Η Αργεντινή ετοιμάζεται για το Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς και οι Μαρτίνες, Μπαρέρα και Λούι αναλύουν στο Sport24.gr την ατμόσφαιρα του Superclásico.

Το Superclásico, ίσως το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου ετοιμάζεται να δώσει ακόμη μία παράσταση την Κυριακή στις 23:15 (ώρα Ελλάδας) και ο Νικολάς Μαρτίνες του Παναιτωλικού, ο Μάρκος Μπαρέρα της Καλλονής και ο Εμανουέλ Λούι του Αστέρα Τρίπολης καταθέτουν μέσω του Sport24.gr τις παραμέτρους του.

Το Sport24.gr ζήτησε από τους τρεις Αργεντινούς να περιγράψουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπουένος Άιρες, πριν από το ντέρμπι, να δώσουν το δικό τους φαβορί για την έκβαση της αναμέτρησης ανεξαρτήτως προτιμήσεως και να σχολιάσουν το κατά πόσο επηρεάζει την αίγλη του Superclásico η παρουσία φιλάθλων μόνο της γηπεδούχου ομάδας, για λόγους ασφαλείας.

Η προετοιμασία της εβδομάδας, οι τηλεοράσεις και τα γεμάτα σπίτια

Δείτε πως περιγράφουν στο Sport24.gr οι τρεις Αργεντινοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας την ατμόσφαιρα στην αργεντίνικη πρωτεύουσα την εβδομάδα πριν από το ντέρμπι αλλά και το κλίμα την ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Νικολάς Μαρτίνες: "Πριν από το ντέρμπι όλα νεκρώνουν στο Μπουένος Άιρες. Όλοι σταματούν να δουλεύουν, οι τυχεροί πηγαίνουν γήπεδο και όλες οι τηλεοράσεις στα σπίτια ανοιχτές βλέπουν το κλάσικο. Είναι τόση η αντιπαλότητα που κάθε σπίτι, κάθε καφετέρια, κάθε τηλεόραση είναι "πεδίο μάχης". Είναι το ντέρμπι των ντέρμπι. Το πιο φημισμένο στον κόσμο. Όλο αυτό το συναίσθημα οσμίζεται στην ατμόσφαιρα της πόλης, μία εβδομάδα πριν από την αναμέτρηση."

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Mάρκος Μπαρέρα: "Δεν μπορώ να σου περιγράψω την ατμόσφαιρα από το τηλέφωνο. Πρέπει να το έχεις ζήσει για να καταλάβεις τι σημαίνει όχι μόνο για το Μπουένος Άιρες, αλλά και για όλη την Αργεντινή αυτό.

Όλοι ασχολούνται μόνο με αυτό από την Κυριακή που τελειώνει η προηγούμενη αγωνιστική, μέχρι και την Κυριακή που αναμετρούνται οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Γιατροί, δικηγόροι, μανάβηδες όλοι γίνονται ένα και χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Η νίκη είναι αυτοσκοπός και για τους δύο. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Αν υπάρχει σημαίνει, κατήφεια, σκυμμένα κεφάλια το πρωί της Δευτέρας. Η αντιπαλότητα χτυπά κόκκινο."

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Εμανουέλ Λούι: "Είναι ένα παιχνίδι ενσωματωμένο στην κουλτούρα της Αργεντινής, η χώρα σαν σύνολο και όχι μόνο το ποδόσφαιρό της, είναι ταυτοποιημένη με αυτή την αναμέτρηση. Όλη η πόλη ζει στους ρυθμούς της, όλος ο κόσμος το περιμένει πως και πως. Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Δεν μπορείς να πεις τη λέξη Αργεντινή χωρίς να σκέφτεσαι το Ρίβερ - Μπόκα"

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Ρίβερ, το απόλυτο φαβορί

Μαρτίνες (του οποίου ο αδερφός αγωνίζεται στην Μπόκα Τζούνιορς), Μπαρέρα και Λούι συμφωνούν στο Sport24.gr ότι η Ρίβερ Πλέιτ είναι το απόλυτο φαβορί, δεδομένης της φόρμας τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και ο χαρακτήρας του ντέρμπι δεν αποκλείει τις πιθανότητες της Μπόκα Τζούνιορς.

Νικολάς Μαρτίνες: "Η Ρίβερ είναι το φαβορί για εμένα, είναι ίσως η καλύτερη Ρίβερ της τελευταίας δεκαετίας όπως λένε στην Αργεντινή. Αλλά είναι ντέρμπι και τίποτα δεν αποκλείεται ειδικά από τη στιγμή που η Μπόκα έχει καινούριο προπονητή, και αυτό της έχει δώσει ώθηση.

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Είμαι Μπόκα γιατί παίζει ο αδερφός μου, οπότε μπορεί και να μην είμαι λίγο αντικειμενικός. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ακόμη και καμία ομάδα να μην υποστηρίζεις είναι ένα ντέρμπι που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Δεν έχω εμπειρία από ελληνικά ντέρμπι, αλλά θεωρώ αυτό που συμβαίνει στο Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ, είναι κάτι πρωτόγνωρο."

Mάρκος Μπαρέρα: "Η Ρίβερ είναι το μεγάλο αδιαφιλονίκητο φαβορί για την αναμέτρηση. Έχει καλύτερη ομάδα, πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα βρει λύσεις, όταν το παιχνίδι δεν θα είναι στα μέτρα της. Αλλά ακόμη και σαν αουτσάιντερ η Μπόκα διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητές της. Όπως λέμε σε ένα ντέρμπι, όλα μπορούν να συμβούν.

Η γυναίκα μου είναι Μπόκα και προσπαθεί να με παρασύρει να σου πω την αλήθεια. Εγώ είμαι με την ομάδα της πόλης μου στη Μεντόσα, οπότε ας κερδίσει το ποδόσφαιρο, που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις."

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Εμανουέλ Λούι: "Η Ρίβερ είναι το απόλυτο φαβορί γιατί παίζει τρομερή μπάλα, ίσως η καλύτερη ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και νομίζω ότι δε θα έχει πρόβλημα να επικρατήσει. Ξέρεις αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο θέμα συγκυριών.

Δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο ομάδες, γιατί το δικό μου ντέρμπι είναι Ράσινγκ - Ιντεπεντιέντε. Πάντως όπως και να έχει θα το δω με την ίδια προσοχή και άγχος μαζί με τα άλλα παιδιά στην Τρίπολη."

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Ο κύκλος βίας στα γήπεδα της Αργεντινής είναι ατέρμων και αυτό ανάγκασε την ομοσπονδία της χώρας να αποφασίσει την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών. Στερεί αυτό μέρος της αίγλης των ντέρμπι των παρελθόντων ετών ; Δείτε τι απαντούν οι τρεις Αργεντινοί στο Sport24.gr.

Η μόνη λύση λόγω βίας

Νικολάς Μαρτίνες: "Δεν είναι όπως τα παλιά κλάσικο, με κόσμο μισό μισό στο γήπεδο. Θα υπάρχουν οπαδοί μόνο της μίας ομάδας και αυτό δεν είναι καλό. Αλλά η κατάσταση σε όλα τα γήπεδα της χώρας έχει εκτροχιαστεί σε θέματα βίας και φοβάμαι δεν υπάρχει άλλη λύση. Πάντως, να είμαι ειλικρινής, αυτό αφαιρεί λίγο από την αίγλη του ντέρμπι."

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS

Mάρκος Μπαρέρα: "Η βία είναι πανταχού παρούσα στην Αργεντινή, οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, ενδεχόμενη συνύπαρξη των δύο αντίπαλων κερκίδων θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και θύματα. Καλύτερα από ρεαλιστική άποψη, με την απαγόρευση."

Εμανουέλ Λούι: "Η βία είναι ανεξέλεγκτη στη χώρα, δεν είναι καθόλου ωραίο να υπάρχουν οπαδοί της μίας μόνο ομάδας, αλλά δεν υπάρχει και άλλος δρόμος. Ίσως είναι και η μόνη λύση, δυστυχώς."

Το δικό τους Superclásico!
INTIME SPORTS


TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ