ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ρότσα στο Sport24.gr: "Είναι μοναδικό το θέαμα"

Ρότσα στο Sport24.gr: "Είναι μοναδικό το θέαμα"

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Superclasico ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο Sport24.gr για το μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής, θυμήθηκε πόσες φορές είχε αντιμετωπίσει τη Ρίβερ Πλέιτ, τόνισε τη σημασία αυτών των παιχνιδιών και αναφέρθηκε και στους τουρίστες που συρρέουν από όλον τον κόσμο για να το δουν.

Πρόκειται για το απόλυτο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής και για ένα από τα πιο καυτά και προβεβλημένα του κόσμου.

Ο λόγος για το Superclasico μεταξύ των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, οι οποίες το βράδυ της Κυριακής (20.30) θα δώσουν τη δική τους μάχη για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό του Μπουένος Άιρες.

Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, πρώην παίκτη της Μπόκα, προκειμένου να μας βάλει σε ρυθμούς ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των Νέων του Παναθηναϊκού:

Έχετε περάσει από την Μπόκα Τζούνιορς. Τι θυμάστε από τα ντέρμπι με τη Ρίβερ Πλέιτ;

"Έχω παίξει σε 4 επίσημα ντέρμπι και 4 φιλικά. Είναι η ατμόσφαιρα που υπάρχει. Νομίζω πως είναι μοναδικό θέαμα σε όποιο γήπεδο κι αν πας. Ό,τι έχει προηγηθεί, το παιχνίδι και όλα όσα γίνονται μετά από αυτό. Τα ντέρμπι διαρκούν συνήθως 15 ημέρες".

Είχα διαβάσει πως μπορεί να αρχίσουν να συζητούν για το ντέρμπι έως και 2 εβδομάδες πριν.

"Ναι, τα τυπογραφεία είναι έτοιμα από πολύ καιρό πριν για να τα τυπώσουν αφίσες. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού κολλούν αφίσες οι νικητές στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να πειράξουν τους άλλους. Είναι κάτι αναπόφευκτο".

Μου είπατε πως η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή και στα δύο γήπεδα. Το " Μπομπονέρα", όμως, δείχνει πιο καυτό.

"Είναι το γήπεδο που βοηθάει να γίνει πιο ζεστό το ντέρμπι. Το γήπεδο είναι εντελώς ποδοσφαιρικό και οι εξέδρες είναι πιο κοντά σε αντίθεση με το "Μονουμεντάλ". Ωστόσο, σήμερα θα έχουν και τη νέα σημαία που έφτιαξαν (σ.σ. η μεγαλύτερη στον κόσμο). Θα είναι πολύ εντυπωσιακό. Θα πρέπει να το δουν όλοι αυτό".

ΗObserverείχε γράψει πως το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς πριν πεθάνει και αφορά τον αθλητισμό είναι να παρακολουθήσει από κοντά ένα Superclasico. Συμφωνείτε με αυτό;

"Είναι ίσως μαζί με το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα το ντέρμπι που δείχνουν σε όλον τον κόσμο. Έχει τύχει όταν είχα πάει για διακοπές να παίζουν και όταν πήγα στο "Μπομπονέρα" στην εξέδρα πάνω από τους φανατικούς της Θύρας 12 όλοι σχεδόν ήταν ξένοι! Δίνουν ειδικά πακέτα τα πρακτορεία για να πας διακοπές και να δεις και το παιχνίδι. Εγώ δίπλα μου είχα μία παρέα Φιλανδών".

Ρότσα στο Sport24.gr: "Είναι μοναδικό το θέαμα"

Που θεωρείτε πως θα κριθεί το σημερινό παιχνίδι; Και οι δύο ομάδες δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Πιστεύετε πως μπορεί να επηρεάσει η πίεση που ασκείται γενικότερα στους προπονητές;

"Η Μπόκα πάει στο ντέρμπι λίγο πληγωμένη. Μετά τη φυγή του Ρικέλμε δεν πάνε καθόλου καλά. Υπάρχει μία κόντρα. Κάποιοι υποστηρίζουν τον Ρικέλμε και άλλοι που θέλουν τον Φαλκιόνι. Θα είναι κρίσιμο παιχνίδια για τον προπονητή της Μπόκα. Ωστόσο, ένα ντέρμπι είναι ένα ντέρμπι".

"Από την άλλη, θα παίξει και ο Τρεζεγκέ πιθανότατα. Είχε ένα πρόβλημα προσωπικό και έτρεχε μέχρι το Μονακό, αλλά θα είναι λογικά έτοιμος. Και ο ίδιος θα θέλει πολύ να παίξει, δεν το έχει ξαναζήσει. Δε νομίζω πως μόνος του αλλάζει τις ισορροπίες, αλλά είναι ένα κόσμημα για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Ακόμα και οι οπαδοί της Μπόκα δεν τον μισούν όπως άλλους".

Να υποθέσω πως θα είστε με την Μπόκα;

"Είμαι Μπόκα από μωρό. Είχα την τύχη να αγωνιστώ εκεί για έντεκα μήνες και πριν φύγω να είμαι αρχηγός της ομάδας. Θέλω να νικήσουμε σήμερα, ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι είναι στην έδρα τους και μετά οι... "κότες" να τρέχουν (γέλια)".

Ρότσα στο Sport24.gr: "Είναι μοναδικό το θέαμα"
TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ