ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ντοκουμέντο: Έτσι κατασκευάστηκαν οι φανέλες της Αργεντινής το 1986

Ντοκουμέντο: Έτσι κατασκευάστηκαν οι φανέλες της Αργεντινής το 1986

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής του για τον τρόπο που κατασκευάστηκαν οι φανέλες της εθνικής Αργεντινής παραμονές του ματς με την Αγγλία για το Μουντιάλ του 1986, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δημοσίευσε και το βίντεο-ντοκουμέντο.

Στις 22 Ιουνίου του 1986 η Αργεντινή αντιμετώπισε την Αγγλία στο "Αστέκα" της Πόλης του Μεξικού, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να εξηγεί από την επίσημη σελίδα του στο Facebook τη διαδρομή και τις αντιξοότητες που πέρασε η εμφάνιση της εθνικής μέχρι να πάρει τη μορφή, με την οποία παρουσιάστηκε στο εν λόγω ματς.

Η Αργεντινή όσο απίστευτο και αν ακούγεται δεν είχε φανέλες για να παίξει το ιστορικό παιχνίδι με την Αγγλία, ενώ αυτές που είχαν χρησιμοποιηθεί στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα βαριές, με αποτέλεσμα ο Μαραντόνα να ζητήσει κάτι πιο ελαφρύ. Η επιθυμία του, έγινε πράξη αναγκαστικά μία ημέρα πριν το μας με τους Άγγλους, καθώς δεν υπήρχαν φανέλες για να φορέσουν, με αποτέλεσμα να προμηθευτούν νέες αλλά χωρίς έμβλημα και νούμερα!

Η λύση δόθηκε λοιπόν στις 21 Ιουνίου του 1986 με γυναίκες να ράβουν το σήμα της ομοσπονδίας και να κάνουν το ίδιο με νούμερα που βρήκαν από φανέλες ράγκμπι!

Όλα εκτυλίχθηκαν στις εγκαταστάσεις της Κλουμπ Αμέρικα, στο Μεξικό, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να δημοσιεύει βίντεο στο οποίο φαίνονται οι ράφτρες να τελειοποιούν τις εμφανίσεις την παραμονή του ματς (21/6/1986) και τον Χόρχε Μπουρουτσάγκα να φορά φανέλα της εθνικής Νορβηγίας:

Footshirts και Ντιέγκο. Αγάπη διαχρονική!

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ