ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μπόκα - Ρικέλμε, 13 χρόνια ιστορίας

Μπόκα - Ρικέλμε, 13 χρόνια ιστορίας
Ρικέλμε

Μετά από δεκατρία χρόνια στην Μπόκα Τζούνιορς ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είπε αντίο στον σύλλογο που αγαπήθηκε ως "Θεός". Το Sport24.gr θυμάται (βίντεο).

Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε γεννήθηκε μία μόλις ημέρα πριν την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή το 1978 από μία φτωχή οικογένεια, με τον ίδιο να είναι ο μεγαλύτερος από τα επτά παιδιά.

Τα πρώτα χρόνια του Ρικέλμε δεν ήταν εύκολα, αφού χρήματα δεν υπήρχαν και ο ίδιος αναγκάστηκε να δουλέψει όντας ακόμα μικρός για να βοηθήσει τους γονείς του. Έτσι το ποδόσφαιρο ήταν για εκείνον μία διέξοδος από την σκληρή καθημερινότητα.

Τα πρώτα του βήματα ως παίκτης έκανε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς στην οποία έμεινε για τρία χρόνια (1992-1995), μέχρι να τον ανακαλύψουν οι δυο αιώνιοι αντίπαλοι στην Αργεντινή (Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ).

Μετά από σκληρή μάχη η Μπόκα κέρδισε την υπογραφή του νεαρού μέσου δίνοντας ένα ποσό που άγγιξε τα 800.000 δολάρια. Ο Ρικέλμε πήγε στην ακαδημία των Xeneizes όμως δεν έμεινε εκεί για πολύ...

Γεννημένος για τα δύσκολα

Λίγους μήνες αργότερα ο 18άχρονος τότε Ρικέλμε έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα απέναντι στην Ουνιόν Σάντα Φε και δυο εβδομάδες αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στην Ουρακάν. Αυτό ήταν. Αμέσως καθιερώθηκε στις πρώτες επιλογές και στο πρόσωπό του είδαν τον νέο Μαραντόνα.

Στην Μπόκα ο Ρικέλμε έμεινε για επτά συνεχόμενες σεζόν μέχρι να πάρει μεταγραφή 11 εκ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα. Και εκεί όμως ο Αργεντινός άσος δεν χάρηκε.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το deal ο ένας αδερφός του απήχθη από συμμορία και ο Ρικέλμε αναγκάστηκε να πληρώσει αρκετά χρήματα από την τσέπη του με σκοπό να τον δει ξανά ζωντανό.

Σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του, αποκάλυψε πως ο βασικός λόγος που αποχώρησε από την Μπόκα (και την Αργεντινή) ήταν αυτό το θλιβερό γεγονός.

Ο σκληρός Φαν Χάαλ, η Βιγιαρεάλ και η επιστροφή "σπίτι" του

Λίγο το συμβάν με την απαγωγή, λίγο ο δύστροπος χαρακτήρας του Λουίς Φαν Χάαλ, που καθόταν τότε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, έφερε την αποχώρηση του Ρικέλμε με τη μορφή δανεισμού. Η Βιγιαρεάλ τον δέχθηκε, η Μπάρτσα πήρε στη θέση του τον Ροναλντίνιο, όμως και πάλι ο Αργεντινός συγκρούστηκε με τον προπονητή του με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στην Μπόκα το 2007.

Από τότε ο Ρικέλμε δεν επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη παρά τις πολλές προτάσεις που είχε στα χέρια του. Οι φίλοι των Xeneizes τον έχουν σαν "Θεό" και το όνομά του ακούγεται ασταμάτητα μέσα στο "Μπομπονέρα", ο... "Θεός" του ποδοσφαίρου στην Αργεντινή (Μαραντόνα) τον λατρεύει και ο ίδιος. Παρά τις συγκρούσεις του με την διοίκηση, κατάφερνε να περνά τις δικές του θέσεις ακόμα και για τα μεταγραφικά.

The end

Τα χρόνια πέρασαν και ο Ρικέλμε έφτασε τα 36 του χρόνια. Η κόντρα του με την διοίκηση της Μπόκα κορυφώθηκε και τελικά πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει στην ομάδα που αγαπήθηκε σαν "Θεός".

Έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο σε άλλη ομάδα της Αργεντινής και συγκεκριμένα σε αυτή όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Η καριέρα του Ρικέλμε με την Μπόκα

Μπόκα - Ρικέλμε, 13 χρόνια ιστορίας
Ρικέλμε Μπόκα
TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ