ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μαραντόνα: "Εγώ, ο Μέσι και ο Ντι Στέφανο οι καλύτεροι"

Μαραντόνα: "Εγώ, ο Μέσι και ο Ντι Στέφανο οι καλύτεροι"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα υποστήριξε πως είναι, μαζί με τους συμπατριώτες του Μέσι και Ντι Στέφανο, οι 3 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Η εξομολόγησή του για το γκολ με το χέρι κόντρα στον... Ζίκο το 1985 (video)!

Ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής στον κόσμο για τον 20ο αιώνα φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Hablemos de Fútbol" του ESPN και κατά τη διάρκειά της ρωτήθηκε για το ποιοι παίκτες -κατά τη γνώμη του- ανεβαίνουν στο ποδοσφαιρικό πόντιουμ ως οι καλύτεροι όλων των εποχών.

"Ο Μέσι είναι ένα φαινόμενο και δεν είμαι εγώ που το ανακαλύπτω. Δεν ξέρω εάν είναι ο κορυφαίος στην ιστορία αλλά θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που στο πόντιουμ με τους καλύτερους της ιστορίας υπάρχουν τρεις Αργεντίνοι: Ντι Στέφανο, Μαραντόνα, Μέσι".

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο άλλοτε "Πίμπε Ντ'Όρο" θυμήθηκε και ένα εντυπωσιακό περιστατικό που συνέβη σε έναν αγώνα της Νάπολι με την Ουντινέζε το 1985, στο οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ζίκο μετά από ένα γκολ που είχε σημειώσει ο ίδιος με το χέρι γράφοντας το τελικό 2-2 στην αναμέτρηση.

Μαραντόνα: "Εγώ, ο Μέσι και ο Ντι Στέφανο οι καλύτεροι"

"Εάν είσαι άνθρωπος τίμιος, τότε να παραδεχτείς στον διαιτητή πως σκόραρες με αντικανονικό τρόπο", ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου, με τον Μαραντόνα να αποκαλύπτει πως του έσφιξε το χέρι και του είπε: "Χάρηκα, είμαι ο Ντιέγκο Αρμάντο ο ανέντιμος".

Για να προσθέσει με αφορμή αυτό το περιστατικό ο Μαραντόνα πως στον κόσμο του ποδοσφαίρου αυτό που μετράει είναι η επιτυχία: "Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα και αν μπορείς να έχεις ένα αβαντάζ, προσπάθησε να το αποκτήσεις".

Απόσπασμα από την παρουσία του Μαραντόνα στο ESPN:

Μαραντόνα vs Ζίκο (Νάπολι-Ουντινέζε 2-2, 1985)

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ