ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστόπουλος: "Σημαντική η βοήθεια των χορηγών"

Χριστόπουλος: "Σημαντική η βοήθεια των χορηγών"

Ο Δρόσσος Χριστόπουλος και Θεόδωρος Κατσιρούμπας μίλησαν στο "Game Changer" για το Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και το "Spartathlon" και πως αυτά μεγάλωσαν μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Όταν δύο διοργανώσεις αποκτούν διαστάσεις που ξεφεύγουν από τα ελληνικά όρια σίγουρα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τους άλλους.

Αρχικά ο Δρόσσος Χριστόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" αναφέρθηκε στο πως μεγάλωσε η διοργάνωση τονίζοντας: "Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε παρουσία εδώ για να πούμε τι κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Είχαμε ένα όραμα. Να αναδείξουμε μέσα από έναν αγώνα την ομορφιά της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να αποκτήσει ο "Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος" την αίγλη που του αρμόζει.

Κάναμε μία σειρά από ενέργειας. Δημιουργήσαμε ελκυστικές διαδρομές με στόχο να προσελκύσουμε τους δρομείς ανεξάρτητα από το επίπεδο τους. Είναι μία γρήγορη διαδρομή η οποία μπορεί στο πρώτο της μισό να μην είναι τόσο εύκολη όμως στη συνέχεια είναι ελκυστική. Παράλληλα, διοργανώσαμε μία σειρά από άλλες εκδηλώσεις ώστε να αποκτήσει ο Μαραθώνιος την αίγλη που επιθυμούσαμε. Δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά έχει και κοινωνικό αντίκτυπο μέσα από τις προσφορές που κάνουμε με τη βοήθεια και των χορηγών μας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Φυσικά, γενικότερα είναι σημαντική είναι και η βοήθεια που έχουμε από τους χορηγούς για την υλοποίηση του αγώνα, αλλά και από τους εθελοντές"

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Κατσιρούμπας μιλώντας για το "Spartathlon" είπε: "Ο αγώνας γίνεται με αφορμή τον Φειδιππίδη ο οποίος το 490 πχ πήγε από την Αθήνα στην Σπάρτη. Πατήσαμε σε ένα ιστορικό γεγονός. Πριν από 35 χρόνια δοκίμασαν να επιβεβαιώσουν αυτό το ιστορικό γεγονός. Φέτος συμπληρώνουμε 35 χρόνια. Είναι η ηλικία της ωριμότητας.

Το "Spartathlon" κοιτά πίσω και κρατά τον ενθουσιασμό των πρώτων χρόνων και τη δίψα για μάθηση και εξέλιξη. Φέτος κλείνει ένας κύκλος. Μόλις έφυγε από κοντά μας ο πρώτος αθλητής που έτρεξε το Σπάρταθλον σε 36 ώρες.

Πλέον, ανοίγει ένας νέος κύκλος. Το "Spartathlon" δημιουργήθηκε από οραματιστές και ιδεολόγους. Ζήσαμε αντιξοότητες, οργανωτικές λειτουργικές. Πειραματιστήκαμε, κάναμε λάθη, διαφωνήσαμε, βάλαμε τις διαφωνίες στην άκρη χάρη του υψηλού οράματος και ποτέ δεν παραιτηθήκαμε. Συνεχίζουμε ανοίγοντας καινούργιους δρόμους για να παραμείνουμε σημείο αναφοράς. Το "Spartathlon" είμαστε όλοι εμείς. Δουλεύουμε με καρδιά και αγάπη για μια ιδέα. Το "Spartathlon" ενηλικιώθηκε και καθιερώθηκε, παραμένει πιστό στο Ολυμπιακό ιδεώδες.

Φέτος έχουμε συμμετοχή από 53 χώρες. Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό αισθανόμαστε νικητές. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αυτό που κάνουμε είναι μια ανιδιοτελής συλλογική προσπάθεια. Το όραμά μας είναι να το οργανώσουμε και σε άλλες χώρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ