ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Valade: "Ο κόσμος των σπορ αλλάζει δραματικά"

Valade: "Ο κόσμος των σπορ αλλάζει δραματικά"

O Peter Weber και ο Andrea Valade φιλοξενήθηκαν στο "Game Changer" και αναφέρθηκαν στα νέα trends στο χώρο του αθλητισμού και τα social media.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του "Game Changer" ήταν η βιομηχανία των σπορ και τα trends που υπάρχουν στο χώρο του αθλήματος.

Εκείνοι οι οποίοι ανέλαβαν να ρίξουν φως σε αυτό το κομμάτι ήταν οι Peter Weber και Andrea Valade.

Πρώτος το λόγο πήρε o Managing Director της Iris ο οποίος με τη βοήθεια ειδικών γραφημάτων μας παρουσίασε με τη βοήθεια των αριθμών τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα, έφερε και ως παράδειγμα τον Ότο Ρεχάγκελ. "Όλοι ξέρετε τον Ρεχάγκελ. Ήταν ένας από τους πρώτους που έψαχνε τα στατιστικά των αγώνων" ήταν το σχετικό σχόλιο που έκανε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα Social Media: "Τα social media άλλαξαν τη ζωή μας. Παλιά τα σπορ βρίσκονταν στις εφημερίδες και στην tv. Αυτό έχει αλλάξει".

Από την πλευρά του ο Andrea Valade, Nielsen Sports Leader, αναφέρθηκε αρχικά στην εξέλιξη που υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού: "Ο κόσμος των σπορ αλλάζει δραματικά. Σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη η τεχνολογία".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ρόλο των γυναικών στην εξάπλωση και στο άνοιγμα της αγοράς: "Χαρακτηριστικό είναι και το πόσο έχει παρεισφρήσει ο αθλητισμός στις γυναίκες. Ο αριθμός των γυναικών που παρακολουθούν ποδόσφαιρο παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 30% τα τελευταία χρόνια. To ποδόσφαιρο είναι ένα νέο περιβάλλον για τις γυναίκες. Η αθλητική βιομηχανία στοχεύει στο γυναικείο πληθυσμό" .

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο κομμάτι των social media αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Το #Rio2016 ήταν το πιο πολυσυζητημένο θέμα στο twitter για το 2016. Τα social media προσπαθούν να αποκτήσουν δικαιώματα σε αθλητικό περιεχόμενο. Το ποδόσφαιρο της Κίνας στοχεύει στα social media. Είναι μεγάλη προοπτική για το μέλλον".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ