ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα δεδομένα για Μαρκόπουλο και Γαλάτσι

Τα δεδομένα για Μαρκόπουλο και Γαλάτσι
INTIME SPORTS

Η διαδικασία παραχώρησης των εγκαταστάσεων του Μαρκόπουλου προχωρά αφού τρεις εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον την ώρα που η υπόθεση του Γαλατσίου έχει βαλτώσει.

Πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε η φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο και το Γαλάτσι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την πρώτη υπήρξαν τρεις προσφορές, ενώ για τη δεύτερη καμία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Σε πρώτη φάση οι δύο εγκαταστάσεις δίνονταν ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Κάτι τέτοιο ήταν εύκολο να συμβεί στο Μαρκόπουλο, ενώ στο Γαλάτσι το μόνο ενδιαφέρον που έχει υπάρξει στο παρελθόν αφορά τη δημιουργία Mall. Ας εξετάσουμε όμως τα δεδομένα των δύο περιπτώσεων.

Το κεφάλαιο Μαρκόπουλου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ τρεις εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου για 40 χρόνια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις:

  • DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.
  • ΕΛΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε.
  • ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Η πρώτη είναι μία εταιρία η οποία έχει συνδέσει και στο παρελθόν το όνομα της με αθλητικά πρότζεκτ. Η DIMAND τρέχει το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ καθώς και το Ελληνικό. Νωρίτερα είχε αναμειχθεί με το γήπεδο της ΑΕΛ, αλλά και με το γήπεδο που θα έφτιαχνε ο Πανιώνιος καθώς και με το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Η ΕΛΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε. συστάθηκε το έτος 1989 με σκοπό την εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και ηλιακών πάρκων για παραγωγή ηλεκτρισμού με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την εκμετάλλευση ιπποφορβείων, γεωργοκτηνοτροφικών σταθμών, την κτηνοτροφία και την ανάληψη κάθε είδους κατασκευαστικών έργων.

Τέλος, η ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Το επόμενο βήμα για τις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο είναι η εξέταση των προτάσεων που έχουν γίνει από την επιτροπή και τους συμβούλους της ώστε να περάσει η διαδικασία στη δεύτερη φάση.

Τα δεδομένα για Μαρκόπουλο και Γαλάτσι

Το Γαλάτσι των προβλημάτων

Την ίδια ώρα για το κλειστό του Γαλατσίου δεν υπήρξε καμία απολύτως προσφορά. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι το παρελθόν του κλειστού.

Οι δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στο Δήμο και το Δημόσιο συνεχίζονται και ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η κατασκευή του "Mall" το οποίο ήταν να δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή πάγωσε. Έτσι, η αγορά εμφανίζεται διστακτική για το συγκεκριμένο κλειστό παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξαιρετική περιοχή.

Κάπου εδώ ίσως επαναφερθεί στο προσκήνιο και το ενδιαφέρον της μπασκετικής, αλλά και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για το συγκεκριμένο κλειστό είναι γνωστό και οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ τονίζεται ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου οι δυνατότητες αξιοποίησης του κλειστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ