Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Βασιλειάδης

Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου υπέγραψε στη Λευκωσία ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλεάνθη Γεωργιάδη. Τι δήλωσαν οι δυο άνδρες.

Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου υπέγραψε σήμερα (28/3) στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλεάνθη Γεωργιάδη. Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο κ. Βασιλειάδης είπε τα εξής:

"Με πολύ μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή μου ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που επί της ουσίας είναι η επιστέγαση και η επιβεβαίωση μίας στενής συνεργασίας των δύο αδελφών λαών. Από το 1991, που επίσημα ξεκίνησε αυτή η συνεργασία, με πρωτοβουλία των αθλητικών συντακτών, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα.

Δεν είναι μόνο η αρτιότερη προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών Ελλαδιτών και Κυπρίων αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας, καθώς και η δημιουργία δεσμών άρρηκτων ανάμεσα στα δύο Κράτη. Τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η δυνατότητα τεχνογνωσίας αποτελεί κομβική βοήθεια για τις Ομοσπονδίες μας και τους αθλητές μας και για αυτόν τον λόγο την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο με την διεύρυνση ανταλλαγών μεταξύ των αθλητών των δύο χωρών.

Συνεχίζουμε έτσι την επιτυχημένη συνταγή της συνεργασίας μας με τον ΚΟΑ με τον οποίο έχουμε κοινές ανησυχίες και έχει αποδειχθεί πως υπάρχει συναντίληψη στα περισσότερα θέματα, όπως είναι το μείζον θέμα της διαφάνειας στον αθλητισμό. Η σημερινή συμβολική υπογραφή του Πρωτοκόλλου είναι η αρχή μίας βαθύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του αθλητισμού. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και την φιλοξενία, καθώς και την άριστη Ημερίδα της Κυριακής. Είμαστε πάντα δίπλα σας, όπως εξάλλου και εσείς, και παρά τις δυσκολίες είμαστε όρθιοι για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Γεωργιάδης, ευχαρίστησε το ελληνικό Κράτος για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση στην Κύπρο, διαβεβαιώνοντας ότι "θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε πλήρως το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας, το οποίο είναι σημαντικό και για τις δύο χώρες". Συνεχίζοντας τόνισε ότι "το πρωτόκολλο που υπογράφηκε αποτελεί την πυξίδα μας για μια ευρύτερη και πιο αποδοτική συνεργασία σε όλους τους τομείς του Αθλητισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται η συνεργασία μεταξύ μας σε τομείς, όπως ανταλλαγές αθλητών, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών σε ολόκληρο το φάσμα του Αθλητισμού, τόσο σε αγωνιστικό, επιστημονικό αλλά και τεχνικό πλαίσιο".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Λαύριο: Νεκρός ο μοτοσικλετιστής motocross που έπεσε με την μηχανή του σε πηγάδι

Δυστυχώς νεκρός ανασύρθηκε ο 36χρονος μοτοσικλετιστής από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που κατέβηκε στο παλιό μεταλλευτικό πηγάδι

H μάνα μου ήταν Playmate: Καυτά γονίδια δεύτερης γενιάς

Ένα αφιέρωμα στα κορίτσια που πήραν τις χάρες των μαμάδων τους και μας γέμισαν χαρά.

Βρέθηκε το καλάσνικοφ της άγριας δολοφονίας Στεφανάκου στον βυθό της Βουλιαγμένης

Το πολεμικό τυφέκιο είχε εντοπιστεί τυχαία από δύτες στον βυθό της θάλασσας στα Βραχάκια της Βουλιαγμένης και είχε παραδοθεί στις Αρχές

13 κουζουλά πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε κρητικούς γάμους

Όλα όσα έμαθε ένας πρωτευουσιάνος πηγαίνοντας σε γάμους στην Μεγαλόνησο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24