ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό επιτήρηση ο Ριμ

Υπό επιτήρηση ο Ριμ

Η πρόσφατη νίκη του Ντέιβιντ Ριμ στο παρθενικό Epic Poker League Main Event, για $1.000.000 έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις… αμαρτίες του “Chino”.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία του Γουίλ "molswi47" Μόλσον ότι ο Ριμ τον εξαπάτησε, αποσπώντας του $40.000, ενώ αργότερα δεν άργησαν να δημοσιοποιηθούν κι άλλα ονόματα, που έπεσαν “θύματά” του.

Όσο προχωρούσε στο Main Event του EPL, ο “Chino”, τόσο έβγαιναν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιόν του, με τους πιστωτές να είναι κυριολεκτικά στο rail, περιμένοντάς τον να ολοκληρώσει το παιχνίδι του για να πάρουν τα χρωστούμενα, βλέποντάς τον στο τέλος να κερδίζει $1 εκ. με την πρώτη θέση του τουρνουά.

Όπως είπε ο ίδιος αργότερα στο twitter, παρά το $1 εκ. που κέρδισε παραμένει άφραγκος, καθώς άρχισε να ξεχρεώνει αυτούς που χρωστούσε εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορούσαν να τον βρουν.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Epic Poker League, αποφάσισε να τον θέσει υπό επιτήρηση, κάτι παρόμοιο με το να είναι κανείς εκτός φυλακής με εγγύηση. Αυτό, μάλιστα, το ανακοίνωσε και επίσημα:

“Κατά την ίδρυση του Epic Poker League, η Πειθαρχική Επιτροπή πήρε μια απόφαση, ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά εμφανίστηκε πριν την ίδρυσή της δεν θα επηρέαζε το δικαίωμα συμμετοχής ενός μέλους. Η Επιτροπή, εντούτοις, επικοινώνησε στα μέλη του EPL ότι μετά την έναρξη των τουρνουά, θα υπήρχαν επιπτώσεις σε οποιοδήποτε μέλος παραβίαζε τις πολιτικές του EPL, συμπεριλαμβανομένου του Κώδικα Συμπεριφοράς Παικτών ή του νόμου.

Ως αποτέλεσμα, συνεχιζόμενων προσωπικών οικονομικών υποχρεώσεων πριν την ίδρυση του EPL, αλλά που είχαν επίπτωση στο παρθενικό Main Event, η Επιτροπή αποφάσισε να θέσει υπό επιτήρηση τον Ντέιβιντ “Chino” Ριμ, ώστε να ελέγχει αποτελεσματικά την προσωπική συμπεριφορά του Κου. Ριμ, καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσωπικές οικονομικές υποχρεώσεις, όπως επιτάσσει ο Κώδικας Συμπεριφοράς Παικτών. Σύμφωνα με τις αρχές της Ακεραιότητας και Τιμής του Κώδικα είναι υποχρεωτικό κανείς να “ανταποκρίνεται εγκαίρως στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να τιμά τις συμφωνίες”, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Παίρνοντας αυτή την απόφαση, η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι ο Κος. Ριμ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και όλα τα κέρδη που είχε χρησιμοποιήθηκαν για να εξοφλήσει μερικώς τις υποχρεώσεις του.

Με εντολή της Επιτροπής, ο Κος. Ριμ πρέπει να συνεχίσει να αποπληρώνει τα χρέη του, χρησιμοποιώντας, από εδώ και στο εξής όλα τα κέρδη που λαμβάνει προσωπικά από το πόκερ διεθνώς, ώστε να διευθετήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Επιπλέον, ο Κος. Ριμ θα πρέπει να αναφέρεται στην Επιτροπή σχετικά με το πώς τηρεί τους όρους της επιτήρησής του. Η περίοδος επιτήρησης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι ο Κος. Ριμ να διευθετήσει όλες τις υποχρεώσεις του. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να το κάνει ή σε οποιαδήποτε άλλη παράβαση των πολιτικών του EPL ή του νόμου από τον Κο. Ριμ, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση τιμωρία του με αποκλεισμό από το EPL”.

Μετά τα όσα εκτυλίχθησαν τις τελευταίες ημέρες με την περίπτωση του Ριμ, και τον ντόρο που έγινε από τη στιγμή που αυτός πήρε μέρος και τελικά κέρδισε το πρώτο Main Event του Epic Poker League, ήταν αναμενόμενο να υπάρξει μια επίσημη αντίδραση, παρότι δεν είναι σίγουρο ότι αυτή ήταν αναμενόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ