ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WSOP: Το Main Event ξεκίνησε!

WSOP: Το Main Event ξεκίνησε!

Το πιο «πλούσιο» από συμμετοχές και χρηματικά έπαθλα, το πιο δημοφιλές, αλλά και το πιο συναρπαστικό τουρνουά του κόσμου, το World Series of Poker Main Event, ξεκίνησε την Πέμπτη (07/07) στο «Rio Hotel and Casino» του Las Vegas.

Η έναρξη της Day 1a του WSOP Main Event δόθηκε με το καθιερωμένο «Shuffle Up and Deal» του Ντόιλ Μπράνσον και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν, με 560 παίκτες, από τους 897 που δήλωσαν συμμετοχή (buy-in $10.000), να συνεχίζουν με μάρκες στην κατοχή τους.

Η πρώτη ημέρα του τουρνουά είναι χωρισμένη σε τέσσερα σκέλη. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η Day 1b, το Σάββατο η Day 1c και την Κυριακή η Day 1d.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, χιλιάδες παίκτες από παραπάνω από 100 διαφορετικές χώρες θα δηλώσουν συμμετοχή, με σκοπό να… διαδεχτούν τον Τζόναθαν Ντουχάμελ.

Με μόλις μισή ώρα παιχνιδιού, οι δώδεκα πρώτοι παίκτες αποτέλεσαν παρελθόν για το τουρνουά, ενώ την ίδια τύχη είχαν και αρκετοί γνωστοί παίκτες αργότερα, όπως ο Τζέρι Γιανγκ (νικητής του WSOP Main Event το 2007), ο Τομ Σνάιντερ («WSOP Player of the Year» το 2006), ο Γκρεγκ «Fossilman» Ρέιμερ (νικητής του WSOP Main Event το 2004), η Βανέσα Σελμπστ, ο Άνταμ Λεβί, ο Ματ Άφλεκ και ο Άιζακ Χάξτον.

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ημέρας, ήταν ο αποκλεισμός του Ντόιλ Μπράνσον, καθώς – όπως πολλοί τόνισαν – ίσως αυτό να ήταν το τελευταίο Main Event που συμμετείχε!

Chip leader με την ολοκλήρωση της Day 1a είναι ο Φρεντ Μπέργκερ, με 209.500 μάρκες στην κατοχή του, ο μοναδικός με πάνω από 200.000 μάρκες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σέιν Σίγκσμπι με 182.600.

Αρκετοί γνωστοί παίκτες, εξάλλου, βρίσκονται μεταξύ των 560 που θα συνεχίσουν στη Day 2a, όπως οι Τζόνι Τσαν, Σεμπάστιαν Ρούθενμπεργκ, Ανέτ Όμπερσταντ, Τζέισον Αλεξάντερ, Λεξ Βελντχάουζ, Φατίμα Μορέιρα ντε Μέλο και Ολιβιέ Μπουσκέ, αλλά και οι περσινοί «November Niners» Φίλιπο Κάντιο και Σόι Νγουέν.

Οι παίκτες που συνεχίζουν από την Day 1a μαζί με εκείνους από την Day 1c, θα κάτσουν μαζί για την Day 2a, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του WSOP, στην Day 1a συμμετέχει περίπου το 17% των συνολικών συμμετοχών. Έτσι, βάσει αυτού, το φετινό Main Event αναμένεται να προσελκύσει περίπου 5.300 παίκτες (μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 3.209).

Πέρσι, ο Ντουχάμελ είχε πάρει την πρώτη θέση, για $8.944.310, μεταξύ 7.319 παικτών!

Το πρώτο μέρος του Main Event θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου, όταν και θα προκύψουν οι εννιά παίκτες του final table, γνωστοί ως «November Niners», που θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ