ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Poker face", ελληνική ταινία για το πόκερ

"Poker face", ελληνική ταινία για το πόκερ

Το χειμώνα του 2012 θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Poker face», η πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους με κεντρικό θέμα το πόκερ.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Χρήστος Δήμας, ενώ πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν ο Άλκης Κούρκουλος, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Εύη Σαουλίδου.

« Ούτε ξερή δεν ξέρω να παίζω», ομολογεί ο σκηνοθέτης της ταινίας, που, ωστόσο, για τις ανάγκες της νέας του δουλειάς αναγκάστηκε να μάθει πολλά περισσότερα για την τράπουλα και τα παιχνίδια της.

Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας τζογαδόρος, που δύσκολα χάνει και κανένας δεν μπορεί να τον «διαβάσει», γι’ αυτό και το παρατσούκλι του είναι «αδιάβροχος». Θα τον υποδυθεί ο Άλκης Κούρκουλος, ο οποίος επιστρέφει στον κινηματογράφο 12 χρόνια μετά.

Η ηρωίδα είναι η Νίκη – την οποία θα παίξει η Εύη Σαουλίδου – μια κοπέλα που έχει μεγαλώσει με τους φίλους του πατέρα της (Αντώνης Καφετζόπουλος), αφού αυτός μπαινοβγαίνει στις φυλακές λόγω του πάθους του με τον τζόγο

Τους δύο πρωταγωνιστές θα ενώσει ένα τουρνουά πόκερ και ένα λούτρινο παπαγαλάκι, το γούρι του «αδιάβροχου». Αυτό κάποτε άνηκε στη Νίκη, αλλά ο «αδιάβροχος» της το έκλεψε, όταν αυτή ήταν δέκα χρόνων. Έτσι, η Νίκη αποφασίζει να παίξει σε ένα τουρνουά πόκερ για να πάρει πίσω το παπαγαλάκι της και με φόντο τα καζίνο, τα τουρνουά πόκερ και τις τράπουλες, θα ξεκινήσει μια ερωτική ιστορία με ανατροπές ….

« Είναι μια ρομαντική κομεντί, αυτό που λένε οι Αμερικανοί "boy loves a girl". Θα μπορούσε μια τέτοια ιστορία να έχει ηρωίδα την Τζούλια Ρόμπερτς ή τη Μεγκ Ράιαν», αναφέρει ο Χρήστος Δήμας.

Αυτό το κινηματογραφικό είδος έχει εκλείψει στην Ελλάδα, όπως λέει ο σκηνοθέτης, από την εποχή της Καρέζη και της Βουγιουκλάκη. « Οπότε είναι ένα παράξενο στοίχημα να δούμε αν θα καταφέρουμε να δείξουμε ένα άλλου είδους σινεμά στο ελληνικό κοινό».

« Συνδυάζει μια αμερικανιά με μια ευρωπαϊκή φινέτσα. Με αφορμή ένα τουρνουά πόκερ, εκτυλίσσεται μία από τις ωραιότερες ερωτικές ιστορίες που έχω διαβάσει σε ελληνικό σενάριο», συμπληρώνει.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε περίπου ενάμισι χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ