ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι κορυφαίοι στον Sport24 Radio 103,3

Οι κορυφαίοι στον Sport24 Radio 103,3

Οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη και Σπύρος Γιαννιώτης και το μέλος της stoiximan.gr Γιάννης Σπανουδάκης μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 στο περιθώριο των βραβείων του ΠΣΑΤ. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους (AUDIO).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, που τιμήθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής, υπογράμμισε στον Sport24 Radio 103,3: " Είναι μία μαγική και ονειρεμένη χρονιά, καθώς όλα τα αθλητικά μου όνειρα έγιναν πραγματικότητα, και τώρα που φεύγει τη θυμάμαι με νοσταλγία . Θέλω να δουλέψω πολύ για να νιώσω ξανά τα ίδια συναισθήματα. Να έχουμε υγεία και το Τόκιο (σ. σ. επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2020) είναι πιο κοντά από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Βέβαια, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα σε σε κάθε διοργάνωση για να φτάσουμε στο Τόκιο. Η αγάπη του κόσμου και οι επιτυχίες είναι τα κίνητρα για να πετύχω τους στόχους μου".

Η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, που βαβέυθηκε ως κορυφαία αθλήτρια, τόνισε: " Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο και έχω μόνο θετικά συναισθήματα. Νιώθω ευλογημένη για όσα μου έχουν συμβεί. Ό,τι καλό συνέβη φέτος σβήνει τις κακές στιγμές, καθώς όλοι μας έχουμε περάσει τέτοιες μέσα στο χρόνο. Έζησα δυνατές στιγμές, δυνατές νίκες, συναισθήματα και επιβραβεύσεις. Αν αυτές οι επιτυχίες δεν αποτελέσουν κίνητρο για να συνεχίσω και να τις επαναλάβω, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να αποτελέσει; Εγώ θα συνεχίσω με το ίδιο κίνητρο, την ίδια επιθυμία, την ίδια πίστη, δύναμη και δίψα για να κατακτήσω τα όνειρά μου. Όλα δε σταματούν στην κατάκτηση των Ολυμπιακών μεταλλίων. Πάντα υπάρχει το επόμενο μετάλλιο. Η ωριμότητα μου προέρχεται από την οικογένειά μου, από τη μητέρα μου και τον πατέρα μου".

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 10 χλμ ανοικτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, που πήρε το βραβείο του "Ευ αγωνίζεσθαι", σημείωσε: " Είναι μία πολύ όμορφη και τιμητική διάκριση. Η χρονιά κλείνει με έναν πολύ καλό τρόπο. Μάλιστα, έγινα και πατέρας και αυτό είναι συγκλονιστικό. Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί για το παιδί μου, να του δώσω τη σωστή κατεύθυνση και να του μάθω να κάνει το σωστό. Σίγουρα θα μείνω στον αθλητισμό, διότι έχω πάρει τόσα πολλά και νιώθω την υποχρέωση ότι πρέπει να τα δώσω πίσω. Θέλω να το κάνω πραγματικά. Θέλω να βοηθήσω και πιστεύω ότι μπορώ".

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της stoiximan.gr, η οποία ήταν μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, Γιάννης Σπανουδάκης υποστήριξε: " Είμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι παρουσιάστηκαν οι αθλητές, που κέρδισαν τις διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους και το ήθος τους. Στα πρόσωπα αυτών των αθλητών βραβεύεται όλος ο ελληνικός αθλητισμός. Ήταν μία χρονιά διάκρισης και παρά τις μεγάλες δυσκολίες κερδίσαμε έξι μετάλλια στο Ρίο και τρία χρυσά, επίδοση που είναι η καλύτερη μετά το 2004. Μάλιστα η stoiximan.gr ήταν χορηγός των χρυσών αθλητών, οπότε είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και τυχεροί και θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, διότι αγαπάμε τον αθλητισμό. Θέλουμε να βοηθάμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και όπως βλέπετε το κάνουμε συμμετέχοντας χορηγικά σε πολλά αθλήματα".

Για το αν η stoiximan.gr έχει βάλει ένα λιθαράκι για να πραγματοποιήσουν οι αθλητές τα όνειρά τους: " Νομίζω ναι. Πολλοί αθλητές, αν τους μιλήσετε κατ” ιδίαν, θα σας πουν ότι χωρίς τη βοήθειά μας δε θα τα κατάφερναν. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και ότι άνθρωποί μας λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας των αθλητών. Είμαστε μαζί τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε όλο τον αθλητισμό, αλλά θα ήταν ευχής έργον να είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Πιστεύω ότι, πλέον, το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να φτάσει τη χρηματοδότηση του αθλητισμού στα επίπεδα του παρελθόντος. Ειδικά τώρα που έχουμε κρίση. Πρέπει να βοηθήσουν οι ιδιωτικές εταιρίες και μέσα από τον αθλητισμό να προβάλουν το δικό τους μήνυμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ