ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαλτάκος: "Συνεχίζουμε την παράδοση στην καινοτομία"

Μπαλτάκος: "Συνεχίζουμε την παράδοση στην καινοτομία"

O πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο., Δημήτρης Μπαλτάκος, παραχώρησε συνέντευξη στη "L'Equipe" για την είσοδο του συλλόγου στα ESports.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είσοδος του Παναθηναϊκού στα ESports ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας αφού πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον ολοένα και αναπτυσσόμενο κόσμο των ESports είναι το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μπαλτάκος παραχώρησε συνέντευξη στη "L' Equipe".

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. ρωτήθηκε αρχικά για να την απόφαση του συλλόγου να ιδρύσει το συγκεκριμένο τμήμα: "Ο Σύλλογος συνεχίζει την παράδοσή του στην καινοτομία. Δεν γίνεται να ξεχάσουμε ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1908 από τον Γιώργο Καλαφάτη ο οποίος άφησε τον προηγούμενο σύλλογό του, όπου το ποδόσφαιρο δεν λογιζόταν ως ένα τόσο επιθυμητό σπορ όπως ο στίβος. Τα eSports είναι ένα τέτοιο άθλημα και κατά την άποψη μου, είμαι πεπεισμένος για αυτό, θα το δούμε κάποια ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για αυτό είμαστε περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό στην Ελλάδα και βοηθάμε στο να γίνει γνωστό στον κόσμο".

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται για να πλησιάσει ο Παναθηναϊκός το νεανικό κοινό ή για να κατακτήσει τίτλους απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος ο οποίος συμμετέχει σε 26 διαφορετικά αθλήματα και έχει 1496 τίτλους από το 1908. Είμαστε εκεί για να νικάμε, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και ένας σύλλογος για τον κόσμο. Έχουμε αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ταυτόχρονα και μικρά αγόρια και κορίτσια. Το όραμά μας είναι μεγαλύτερο από το να κερδίζουμε απλά. Θέλουμε να διδάξουμε τους πολίτες της Αθήνας, με τους οποίους ο σύλλογος είναι συνδεδεμένος. Στην πραγματικότητα, πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε το ταλέντο των νέων ανθρώπων στο ίντερνετ να ωριμάσει, ενώ ταυτόχρονα να τους "μπολιάσουμε" με τις αξίες του Ολυμπισμού".

"Με Hearthstone και FIFA"

Για τις επιλογές των παιχνιδιών με τα οποία θα ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά και το σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το εγχείρημα είπε: "Ζητήσαμε από τους φίλους του Παναθηναϊκού να επιλέξουν ποιο άθλημα θα ήθελαν να δουν στον Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής μας δείχνουν ότι θα ξεκινήσουμε με το LoL, το Hearthstone και το FIFA. Δουλεύουμε για αυτό. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον και μία δυναμική που θα τους επιτρέψει να έρθουν και να αγωνιστούν με εμάς. Στοχεύουμε επίσης στο να διοργανώσουμε αγώνες στο γήπεδο μας και όχι μόνο".

Τέλος, για το εάν θα δούμε σε αγώνες τη "Θύρα 13" να ενισχύει τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού δήλωσε: "Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μεγάλη βοήθεια για τους παίκτες να έχουν τη "Θύρα 13" να τους ενθαρρύνει, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν χρειάζεσαι κόσμο να τραγουδάει και να φωνάζει την ώρα που παίζεις ένα online παιχνίδι. Εγώ προσωπικά είμαι ένας καλός παίκτης του World of Warcraft και πιστεύω ότι οι επαγγελματίες παίκτες προτιμούν την ησυχία για να συγκεντρωθούν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις".

Μπαλτάκος: "Συνεχίζουμε την παράδοση στην καινοτομία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ