ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιχαλαριάς: "Δεν θα γίνουμε Γρανίτσες"

Μιχαλαριάς: "Δεν θα γίνουμε Γρανίτσες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς στο πλαίσιο της Γ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τη "μάνα του λόχου". Οικονομική ενίσχυση από ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (6/6) η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ΑΟ με τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό όλων των τμημάτων της "μάνας του λόχου". Κατά τη διάρκεια της κουβέντας συζητήθηκαν και όλα τα θέματα που αφορούν συνολικά το Σύλλογο.

Στον αρχικό του χαιρετισμό ο Ηλίας Μιχαλαριάς τόνισε: "Ευχάριστο που είμαστε τόσα πολλά άτομα. Στον αγωνιστικό απολογισμό στο βόλεϊ ανδρών, η ομάδα δεν πήγε τετράδα όμως κατάφερε να πάει φάιναλ φορ και όλοι ξέρουμε πως χάσαμε. Θεωρώ ότι είναι επιτυχία. Στις γυναίκες δυστυχώς δεν είχαμε καλή χρονιά. Στο μπάσκετ γυναικών είχαμε μια χρονιά περίπου σαν την προηγούμενη αλλά είχαμε άσχημη εικόνα στο τέλος. Στο πόλο περίπου ίδια χρονιά με πέρυσι.

Στον στίβο κατακτήσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Πάμε στο πιο πετυχημένο άθλημα που είναι η πυγμαχία που για πρώτη φορά κατέκτησε τα πρωταθλήματα και των τριών κατηγοριών. Στην κολύμβηση και στις καταδύσεις δεν έχουν γίνει ακόμα τα πρωταθλήματα αλλά έχουμε καλές επιδόσεις. Στην πάλη δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Στη ξιφασκία ήδη η αίθουσα άρχισε να αποδίδει καρπούς, και είχαμε τους πρώτους πανελλήνιους τίτλους. Στη σκοποβολή συνεχίζουμε τις επιτυχίες για δεύτερη χρονιά. Στην τοξοβολία έχουμε ξεκινήσει και τις πανελλήνιες επιτυχίες. Στο πινγκ πονγκ είχαμε μια κακή χρονιά αφού δεν αγωνιστήκαμε, όμως η αίθουσα λειτουργεί στα σχολεία της Γκράβας. Στην ποδηλασία είχαμε το τραγικό συμβάν με τον Σπύρο Ντόκο που μας συγκλόνισε όλους. Έχουμε πολλές ατομικές διακρίσεις αλλά και με την Εθνική ομάδα.

Στο ράγκμπι έχουμε εξελίξεις, αφού είχαμε το πρώτο τουρνουά υπό την αιγίδα της νέας ομοσπονδίας και περιμένουμε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα. Στο κικ μπόξινγκ ο ΠΑΟ είχε την πρώτη του επιτυχία. Το μπέιζμπολ δεν είχε αγωνιστική δράση και έχει ανασταλεί. Οι ακαδημίες μας πάνε πάρα πολύ καλά. Στο μπάσκετ κορασιδων και νεανιδων είχαμε πρωταθλήματα Αθηνών , προκρίσεις στο βόλει.

Είχαμε μεγάλες επιτυχίες στην κολύμβηση και στην άρση βαρών που παλιά κατεβάζαμε 1-2 αθλητές και τώρα κατεβάζουμε πάνω από δέκα αθλητές. Τα τελευταία χρόνια τα τμήματα έχουν σφαγιαστεί από τη διαιτησία. Όπως για παράδειγμα το γυναικείο μπάσκετ και τα βόλεί τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει άθλημα που να μην υπάρχει σφαγή".

Στη συνέχεια είπε: "Φέτος θα γίνει, μια ακόμα πιο δυνατή καμπάνια για τις ακαδημίες. Το ζητούμενο είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Αν περάσετε μια καθημερινή ημέρα από εδώ θα δείτε πόσα παιδιά ζουν και αναπνέουν για τον Παναθηναϊκό.

Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση, τα βάζουμε όμως όλα κάτω από κάποια προοπτική. Δυστυχώς δεν έχουμε τους τρόπους χρηματοδότησης που έχουν κάποιοι άλλοι. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που το χρήμα κινεί τα πάντα. Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία να βρούμε χρήματα με άλλο τρόπο. Πληρώνουμε και παλιές αμαρτίες. Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και πραγματικά αν έρθει κάποιος να τον αναλάβει θα είναι πεντακάθαρος ο Ερασιτέχνης και να τον απογειώσει. Εμείς πολεμάμε με τα όπλα που έχουμε υπερήφανα, καθαρά , ίσια “παντελονάτα”, ένας με έναν".

Έχουν εξοφληθεί 800.00 σε διακανονισμό 1.130.000 ευρώ

Έπειτα η κουβέντα πήγε στο οικονομικό κομμάτι: "Τα έξοδα ήταν 1.600.000. Τα έσοδα είναι 1.400.000 και έχουμε ακόμα 200.000 ευρώ από τη χορηγία του ΣΚΑΙ. Άρα καλύφθηκε το κενό που υπήρχε" τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. και στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στα χρεή: " Όταν αναλάβαμε τον ΠΑΟ είχα καταγεγραμμένα 3.100.000 από αυτά ήταν άμεσα ενεργά 1.450.000 επίσης υπάρχουν 1.250.000 ευρώ που είναι μη ενεργά. Χρέη πολύ παλιότερα που έχουν μαζευτεί κατά καιρούς.

Από αυτά ήταν 750.000 ευρώ στο δημόσιο και 1.500.000 σε αθλητές, προπονητές και προμηθευτές. Αυτά τα χρήματα μπορούσαν να βάλουν τον πρόεδρο στη φυλακή. Τα χρέη είναι: περίπου 1.100.000 το βόλεϊ ανδρών από χρονιές 2004-2011 και 200.000 ευρώ το πόλο, 100.000 ευρώ το βόλεϊ γυναικών και 50.000 ευρώ το μπάσκετ γυναικών. Από αυτά έχουν δοθεί 600.000 ευρώ σε αθλητές και 120.000 στο δημόσιο. Μένουν 230.000 ευρώ στο δημόσιο, από αυτά έχουν διακανονιστεί και είναι τακτοποιημένα και οι δόσεις ικανοποιούνται. Υπάρχουν ακόμα 100.000 ευρώ που θα διακανονιστούν. Επίσης από χρέη στο ΟΑΚΑ τακτοποιήθηκαν 70.000 ευρώ για χρήση πισίνας. Έχουμε 1.130.000 διακανονισμό.

Τα χρέη γίνανε αμέσως μετά τη φυγή του Θανάση Γιαννακόπουλου, δεν τα έκανε ο κ. Μακρόπουλος, ούτε ο κ. Ρισβάς. Τα μέλη έδωσαν απαλλαγή στις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η διοίκηση που ήταν πριν από εμάς έκανε πολύ μεγάλο έργο στο κομμάτι των χρεών. Έρχονταν πολλές αλλαγές που τις πλήρωνε ο ίδιος από την τσέπη του".

Από την πλευρά του ο κ. Καρανάσος είπε: "Δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη κάποιου. Αν είχαμε 5-10.000 μέλη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση αλλά που ήμασταν τότε και που είμαστε τώρα. Εν ολίγοις τα χρέη ήταν 3.100.000 πριν τρία χρόνια, τώρα είναι 2.380.000, από τα οποία είναι διακανονισμένα το 1.130.000".

Οικονομική "ανάσα" από ΠΑΕ και ΚΑΕ

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς αποκάλυψε πως στα διαρκείας τόσο στην ΠΑΕ όσο και στην ΚΑΕ θα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει όποιος θέλει μία κάρτα η οποία θα κοστίζει 10 ευρώ και τα έσοδα θα πηγαίνουν απευθείας στον Ερασιτέχνη.

"Θα έχουμε μια κάρτα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ δέκα ευρώ για τον Ερασιτέχνη που θα την πληρώνει κάποιος μια φορά το χρόνο" ανέφερε στην αρχή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Τάκης Τριαντόπουλος: "Θα ξεκινήσω και εγώ με έναν απολογισμό. Με τη συνεργασία με τον ΑΟ κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Εφήβων. Στο ανδρικό τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα υπολογίζαμε. Και εμείς κάναμε λάθη σε κάποιες επιλογές, και κάποιοι διαιτητές κάνανε κάποια λάθη και η τύχη μας γύρισε την πλάτη» είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Τάκης Τριαντόπουλος και πρόσθεσε «Αυτό όμως που έχουμε αποδείξει από το παρελθόν είναι ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και θα ξαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή".

Όσο για τη συνεισφορά της ΚΑΕ: "Πέρυσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια συνεργασίας με τον ΑΟ. Είμαστε ένα δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό. Σαν ΚΑΕ στα διαρκείας θα βάλουμε ένα προαιρετικό ποσό, των δέκα ευρώ, που θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη με τη δέσμευση ότι όσο ποσό μαζευτεί το αντίστοιχο ποσό θα βάλουμε και εμείς. Όσο περισσότερο βοηθήσει ο κόσμος τόσο θα βοηθήσουμε και εμείς. Αυτό είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση του όλη τη χρονιά, για την κατανόηση που έδειξε. Σας καλούμε και τη νέα χρονιά να είστε το ίδιο θερμοί και εμείς θα σας ανταποδώσουμε".

Δεν θα γίνουμε Γρανίτσες

Η συζήτηση πήγε και στο γηπεδικό. "Με την ΠΑΕ έχουμε μια 20ετή σύμβαση και είναι εξασφαλισμένη, ανεξάρτητα από το οτιδήποτε. Αν δεν υπάρξει η οικονομική άδεια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα βαριά έργα. Όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να καταστραφεί το γήπεδο.

Δεν θα γίνουμε… Γρανίτσες να καταστρέψουμε το γήπεδο μας. Ξέρουμε σε τι περιβάλλον ζούμε. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ως προς τις απολαβές δεν έχει κανένα πρόβλημα αν πάει στο ΟΑΚΑ" ενώ σε ό,τι αφορά της εργασίες που ξεκίνησαν στη Λεωφόρο είπε: "Θα γίνουν εργασίες στήριξης των κερκίδων και μπορούν να ξεκινήσουν πιο εύκολα οι εργασίες ανακατασκευής της πισίνας και θα έχουμε εξελίξεις σύντομα".

Τέλος, ο Ηλίας Μιχαλαριάς ανακοίνωσε ότι νέος πρόεδρος του ΤΑΑ θα είναι ο Δημήτρης Κάσσαρης: "Ευχαριστούμε τον κ. Μανώλη Λαδουκάκη για τη βοήθεια του, όλα αυτά τα χρόνια. Προτείνεται για πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Κάσσαρης και επίσης να μπει ως β’ αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αλεξανδρής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ