ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια καριέρα τελείωσε σε 40''

Μια καριέρα τελείωσε σε 40''

Μετά από αποχή 11 μηνών ο Αμερικανός σταρ του αλπικού σκι Μπόντι Μίλερ επέστρεψε για να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια τρομερή πτώση τον οδήγησε στο χειρουργείο (video).

Υπό το βλέμμα της οικογένειας του ο Μπόντι Μίλερ επέστρεψε στην ενεργό δράση την Πέμπτη (5/2) στο Βέιλ του Κολοράντο όπου φιλοξενείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αλπικό σκι.

Ο 37χρονος σκιέρ είχε να αγωνιστεί έντεκα μήνες εξαιτίας ενοχλήσεων στην πλάτη που τον οδήγησαν στο χειρουργείο τον περασμένο Νοέμβριο. Ξεκίνησε να κατεβαίνει την πλαγιά στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ (Super-G) μέχρι που είχε πτώση σχεδόν 40 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση του.

Υπέστη ρήξη του τένοντα του ιγνυακού μυός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση. Ο κάτοχος έξι ολυμπιακών μεταλλίων και πέντε μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα προσπαθούσε να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μια καριέρα τελείωσε σε 40''

Η πτώση του Μίλερ

Η φετινή σεζόν επρόκειτο να ήταν η τελευταία του. Η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέφτει στις 8 Μαρτίου. Ο Μίλερ δεν θα την προλάβει. Όλοι εκτιμούν πως στο Κολοράντο έκλεισε η καριέρα του κορυφαίου σύγχρονου Αμερικανού σκιέρ. Ήδη είχε εξομολογηθεί πως στη γυναίκα του, μια πρώην επαγγελματία παίκτρια του μπιτς βόλεϊ, δεν της αρέσει να βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Νικητής στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου δύο φορές, το 2005 και το 2008 και θριαμβευτής σε 33 αγώνες, ο Μίλερ έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone είχε αποκαλύψει πως συχνά έκανε αγώνες, ενώ ήταν μεθυσμένος.

Μια καριέρα τελείωσε σε 40''

Το κόψιμο στο πόδι του

Ο Μίλερ κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό. Σε συναθλητή του αποκάλυψε πως ένιωθε μουδιασμένος, " Ένιωσε πως τον χτύπησε φορτηγό", είπε ο συναθλητής του, Τράβις Γκάνονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ