ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Βρες το κατάλληλο έδαφος για να κάνεις την προπόνησή σου

Βρες το κατάλληλο έδαφος για να κάνεις την προπόνησή σου

Δε χρειάζεται να ψάχνεις γήπεδο για να προετοιμαστείς για τον επόμενο Μαραθώνιο. Με την Amstel Free Running Team σου προτείνουμε μέρη που μπορείς να κάνεις την προπόνησή σου χωρίς να ψάχνεσαι.

Ο 35ος Μαραθώνιος μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κάτσεις σπίτι αγκαλιά με το τηλεκοντρόλ. Έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις δειλά δειλά την προετοιμασία σου για τον επόμενο, χωρίς όμως να χρειάζεται να τρέχεις σε γήπεδα για την καθημερινή σου προπόνηση. Το μόνο που έχεις να κάνει είναι να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου και να βγεις έξω.

Η Amstel Free Running Team ολοκλήρωσε με επιτυχία τα 5 χιλιόμετρα του 35ου Μαραθωνίου κι αυτό το οφείλει στην κατάλληλη προετοιμασία της αρκετές ημέρες πριν, σε ανηφόρες, κατηφόρες, πάρκα και φυσικά στους δρόμους της Αθήνας.

Και επειδή πλέον είμαστε γνώστες, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι πρέπει να προσέξει ένας δρομέας κατά την προπόνησή του σε συγκεκριμένα μέρη της πόλης, ξεκινώντας από το σημαντικότερο.

Όσον αφορά λοιπόν τις ανηφόρες, από τις οποίες είναι γεμάτη η Αθήνα, όσο τις ανεβαίνεις, προσπάθησε να μειώσεις το μήκος του διασκελισμού σου και κράτησε τα πόδια σου κοντά στο έδαφος. Πρόσεξε επίσης να διατηρήσεις το κεφάλι σου, το στήθος σου και τους γοφούς σου κάθετα, σε ένα φανταστικό οριζόντιο επίπεδο. Οι ανηφόρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος να "χτίσεις" αντοχή στα πόδια σου.

Στις κατηφόρες (τις οποίες αναγκαστικά θα συναντήσεις) θέλει ιδιαίτερη προσοχή η στάση του σώματος. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, είναι να γέρνουν το σώμα προς τα πίσω και να προσγειώνονται έντονα στην φτέρνα, έχοντας ως αποτέλεσμα το "φρενάρισμα" της κίνησης. Προσπάθησε να κρατήσεις το σώμα σου κάθετο, κλίνοντας ελαφρώς προς τα εμπρός κι έτσι θα δώσεις έξτρα ώθηση στο τρέξιμό σου. Μπορεί το αλκοόλ να απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, γι' αυτό λοιπόν ήρθε η Amstel Free, η μοναδική μπύρα με 0,0% αλκοόλ, η οποία θα σου ανοίξει το δρόμο μιας υγιεινής ζωής, χωρίς να στερείσαι την αγαπημένη σου γεύση.

Αν έχεις κοντά στη γειτονιά σου κάποιο πάρκο, εκμεταλλεύσου το. Τα μονοπάτια από χώμα σε ένα πάρκο θεωρούνται σαφώς πιο μαλακά από την άσφαλτο. Η προπόνηση εκεί δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα γόνατα και γοφούς, αλλά θα θέλει προσοχή, καθώς πρόκειται για ανώμαλες επιφάνειες όπου το πόδι σου κάθε φορά προσγειώνεται με διαφορετική γωνία.

Θυμίσου πως ο Μαραθώνιος γίνεται σε άσφαλτο, που θεωρείται σκληρό έδαφος που καταπονεί τα πόδια και τον αχίλλειο τένοντα. Γι' αυτό το λόγο όταν θα τρέχεις μην ξεχνάς να κάνεις την απαραίτητη προθέρμανση πριν τον αγώνα. Και φυσικά να απολαύσεις μια Amstel Free, αμέσως μετά.

Προλαβαίνεις να γίνεις αστέρι στο τρέξιμο μέχρι τον 36ο Μαραθώνιο, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω συμβουλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ