ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Την Παρασκευή η εκκίνηση στο Σπάρταθλον

Την Παρασκευή η εκκίνηση στο Σπάρταθλον

Συνολικά 333 αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Με στόχο τον τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα θα πάρουν εκκίνηση 333 δρομείς την Παρασκευή (27/9, 07.00) στην Ακρόπολη.

Το "31ο Σπάρταθλον" βρίσκεται προ των πυλών. Το έπαθλο των αθλητών που θα τερματίσουν είναι ένα κλαδί Ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα!

Φέτος στον αγώνα θα συμμετάσχουν 301 άνδρες και 32 γυναίκες από 35 χώρες. Ανάμεσα τους βέβαια βρίσκεται και η 51χρονη Μίμι Άντερσον, η οποία θέλει όχι μόνο να τρέξει την απόσταση 246 χιλιομέτρων, αλλά να επιστρέψει τρέχοντας πίσω στην Αθήνα.

Φέτος στον αγώνα συμμετέχουν 45 Έλληνες. Ο δύο φορές νικητής (το 2010 και το 2011) Ιβάν Γκουντίν από την Ιταλία, ο Ιάπωνας Γιούζι Σακάι και ο Ολλανδός Γιαν-Άλμπερτ Λάντνικ θα επιχειρήσουν να διακριθούν. Πρώτη φορά αγωνίζεται στο Σπάρταθλον ο Αμερικανός Μάικλ Μόρτον με εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Σπάρταθλον, Παναγιώτης Τσακίρης αποκάλυψε πως οι διοργανωτές αναγκάστηκαν για λόγους ασφάλειας να απορρίψουν τις αιτήσεις άλλων 350 αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ