ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Παρουσία Θεοδωράκη η αφή της φλόγας

Παρουσία Θεοδωράκη η αφή της φλόγας

Υπό δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου στον Μαραθώνα η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου ενόψει της διεξαγωγής του αγώνα την Κυριακή (11/11).

Με μια λιτή τελετή ολοκληρώθηκε η τελετή αφής της φλόγας του Μαραθωνίου το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου στον Μαραθώνα.

Παρά το κρύο και τη δυνατή βροχή το κοινό μαγεύτηκε από το θεατικό δρώμενο με το Λόγο του Ευριπίδη από τις "Ηρακλείδες".

Η φλόγα άναψε στο βωμό και ο Ημεροδρόμος (σ.σ. ρόλο τον οποίο υποδύθηκε ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος) έδωσε τη δάδα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Χαμογελώντας ο μεγάλος δημιουργός έδωσε το ιερό φως σε δύο νεαρούς λαμπαδηδρόμους. Τη φλόγα στο βωμό του Μαραθώνα άναψε η χρυσή Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου στη Σεούλ και φίλη της χώρας μας, Ρόζα Μότα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, ο Δήμαρχος Μαραθώνα-Νέας Μάκρης Ιορδάνης Λουίζος και ο γενικός γραμματέας του ελληνικού οργανισμού τουρισμού (ΕΟΤ), Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος ζήτησε την διεξαγωγή περισσότερων αγώνων μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Την εκκίνηση θα δώσει την Κυριακή το πρωί ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στον μαραθώνιο, Πάτρικ Μακάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ