ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο

Διαβάστε προσεκτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το σαββατοκύριακο εξαιτίας της διεξαγωγής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 31ο ΚΜΑ Την Κυριακή το πρωί αφήνουμε τα αυτοκίνητα και τρέχουμε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και στους λαϊκούς δρόμους 5 και 10 χλμ.

Τόσο η Λεωφόρος Μαραθώνος, από την πόλη του Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο, όσο και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα πλημμυρίσουν δρομείς κάθε ηλικίας που θα στείλουν το μήνυμα για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή.

Η κυκλοφορία με το αυτοκίνητο για την ημέρα αυτή δε θα διευκολύνει κανένα . Ας αφήσουμε τα οχήματά μας παρκαρισμένα κι ας πάμε κατά μήκος της κλασικής διαδρομής αλλά και στο Παναθηναϊκό στάδιο να χειροκροτήσουμε τους δρομείς στον μοναδικό αγώνα που όλοι είναι νικητές.

Για την διευκόλυνση των 30.000 και πλέον δρομέων και της Οργανωτικής Επιτροπής η Ελληνική Αστυνομία θα θέσει σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα (παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία) κατά το διήμερο των αγώνων και της προετοιμασίας τους.

Σάββατο 9.11.2013

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης στις παρακάτω οδούς :

Ηρώδου του Αττικού από 12.00΄ και Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα ανόδου προς Χίλτον από Βουλιαγμένης έως Ερατοσθένους από 17.00΄.

Κυριακή 10.11.2013

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης τμηματικά κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής ως εξής :

Α. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από το χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου μέχρι την Αγία Μαρίνα για το χρονικό διάστημα από 07.00 έως 11.50. Στον τομέα αυτό συμπεριλαμβάνεται και η οδός Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).

Β. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από την Αγία Μαρίνα έως το Πικέρμι, οδός Βλεπύρου και Αγ. Χριστοφόρου για το χρονικό διάστημα από 08.00 έως 13.30.

Γ. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από το Πικέρμι έως το Σταυρό (Λεωφ. Λαυρίου) για το χρονικό διάστημα από 08.30΄ έως 15.10΄.

Δ. Και στα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μεσογείων και στο τμήμα από το Σταυρό (Λ. Λαυρίου) έως την Εθνική Άμυνα για το χρονικό διάστημα από 09.00΄ έως 17.05΄. Προσοχή στο λεωφορειόδρομο θα μπορούν να κινούνται μόνο τα οχήματα άμεσης-έκτακτης ανάγκης προς τα Νοσοκομεία.

Ε. Και τα δύο ρεύματα των οδών Λεωφ. Μεσογείων (στο τμήμα από την Εθνική Άμυνα μέχρι τον Πύργο Αθηνών), Φειδιππίδου (Λεωφ. Κηφισίας έως Μιχαλακοπούλου), Λεωφ. Βασ. Σοφίας (στο τμήμα από τον κόμβο Λεωφ. Κηφισίας – Αλεξάνδρας μέχρι το Χίλτον) για το χρονικό διάστημα από 07.45ως 17.30. .

ΣΤ. Λεωφόρος Αμαλίας και στα 2 ρεύματα (από τη Βουλή των Ελλήνων μέχρι αρχές Λεωφ. Συγγρού) από 05.00΄ έως 11.00΄ και Λεωφ. Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα από Πανεπιστημίου μέχρι Λεωφ. Αλεξάνδρας για το χρονικό διάστημα από 07.30΄ έως 17.30΄.

Προσοχή

Στη διακοπή της όδευσης του Τραμ από το Σταθμό Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα από ώρας 05.00 έως 17:30΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ