ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

O Σεργκέι Μπούμπκα στο Sport24.gr

O Σεργκέι Μπούμπκα στο Sport24.gr

Ο αντιπρόεδρος της IAAF και κορυφαίος επικοντιστής όλων των εποχών, Σεργκέι Μπούμπκα έδωσε το παρών στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Το Sport24.gr συνάντησε τον Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν έκανε την εκκίνηση στην δεύτερη διαδρομή των 10 χλμ. ενώ υποδέχθηκε τους αθλητές στον τερματισμό του Μαραθωνίου.

Σε εμφανώς καλή διάθεση ο Σεργκέι Μπούμπκα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άρτια διοργάνωση του Μαραθωνίου αλλά και την αθρόα προσέλευση των δρομέων.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην κλασική διαδρομή ξεκινώντας το πρωί από τον Μαραθώνα για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

"Ήταν όμορφη ατμόσφαιρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε έναν τόσο σημαντικό και ιστορικό αγώνα. Είμαι ενθουσιασμένος για την μεγάλη προσέλευση των δρομέων" τόνισε στο Sport24.gr ο Σεργκέι Μπούμπκα για να προσθέσει:

"Όλοι όσοι συμμετέχουν στον Μαραθώνιο στέλνουν ένα μήνυμα ζωής στους συνανθρώπους μας. Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση για την Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός αξιωματούχος πριν από μερικές εβδομάδες ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΔΟΕ.

Ο Μπούμπκα, ο οποίος διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ ανοικτού (6.15) αλλά και κλειστού στίβου (6.14) στο άλμα επί κοντώ είχε ανακηρυχθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια κορυφαίος αθλητής στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση (1984, 1985, 1986).

Ψηφίστηκε από την εφημερίδα L'Equipe ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς το 1997, αλλά και κορυφαίος άλτης στο επί κοντώ για τα τελευταία 50 χρόνια από το περιοδικό Track & Field News.

Επίσης ήταν μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου (2002-2006).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ