ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr

Ο Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου, Πάτρικ Μακάου, βρέθηκε στην Αθήνα για να τιμηθεί στο γκαλά του ΣΕΓΑΣ. Το Sport24.gr μίλησε με τον Κενυάτη μαραθωνοδρόμο, ο οποίος συμβούλεψε όσους θα λάβουν μέρος στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. (photos)

Ο 27χρονος Κενυάτης, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2011 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου στο Βερολίνο με χρόνο 2:03:38, βρίσκεται στη χώρα μας, καθώς θα τιμηθεί στο γκαλά που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και την AIMS.

Ο Μακάου μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία του να βρίσκεται στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε ο μαραθώνιος και γενικότερα ο αθλητισμός, τόνισε πως θα ήθελε να τρέξει στην κλασική διαδρομή, ενώ έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές σε όσους συμμετάσχουν στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr:

Τι σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το μαραθώνιο;

" Ξεκίνησα να τρέχω μαραθώνιο απ' όταν ήμουν μικρό παιδί, ακολουθώντας αυτό που κάνουν πολλοί συμπατριώτες μου. Οπότε, κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα ότι ήμουν καλός στο μαραθώνιο και άρχισα να ασχολούμαι εντατικά".

Τι σημαίνει για σένα να βρίσκεσαι στην Αθήνα, το μέρος απ' όπου ξεκίνησε ο μαραθώνιος;

" Είναι πολύ καλό για μένα που βρίσκομαι εδώ, που μπορώ να δω το μέρος όπου έγινε ο πρώτος μαραθώνιος. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε μία σπουδαία πόλη, απ' όπου ξεκίνησε ο αθλητισμός".

Σκοπεύεις να τρέξεις στην Αθήνα και να προσπαθήσεις να καταρρίψεις το παγκόσμιο ρεκόρ στην κλασική διαδρομή;

" Έχει να κάνει με το πώς θα οργανώσω τους αγώνες μου. Θέλω να έρθω, να φορέσω τα παπούτσια μου και απλά να τερματίσω, χωρίς να σκέφτομαι τα ρεκόρ, αφού η κλασική διαδρομή είναι ιδιαίτερα δύσκολη".

Θα ήθελες να δώσεις μία συμβουλή σε όσους τρέξουν την Κυριακή στο 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών;

" Είναι μία δύσκολη διαδρομή και δεν πρέπει να ξεκινήσουν με γοργό βήμα. Χρειάζεται υπομονή και διάρκεια. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή που μπορώ να τους δώσω. Να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο σκοπό τους".

Ο Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr

Ο Πάτρικ Μακάου με τον συντάκτη του Sport24.gr, Στέλιο Χαρτζουλάκη

Φωτογραφίες του Μακάου από το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο

Patrick Makau of Kenya crosses the finish line to win the 38th Berlin Marathon September 25, 2011.  Makau unofficially broke the world men's marathon record on Sunday when he clocked two hours, three minutes and 38 seconds in the Berlin marathon.      REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: SPORT ATHLETICS)
Patrick Makau of Kenya crosses the finish line to win the 38th Berlin Marathon September 25, 2011. Makau unofficially broke the world men's marathon record on Sunday when he clocked two hours, three minutes and 38 seconds in the Berlin marathon. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: SPORT ATHLETICS) REUTERS
Ο Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr
Ο Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr
Ο Πάτρικ Μακάου στο Sport24.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ