ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο μαραθώνιος της Έλενας Παπαρίζου

Ο μαραθώνιος της Έλενας Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου εξηγεί στο Sport24.gr γιατί συμμετείχε στην προώθηση του Μαραθωνίου της Αθήνας και ετοιμάζεται από τώρα, για του χρόνου, να τρέξει και η ίδια...

Μπορεί να μην έτρεξε, αλλά πήρε ενεργά μέρος στην προώθηση του Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Έλενα Παπαρίζου, μίλησε στο Sport24.gr για την κλασική διαδρομή και την διαφήμιση της Ελλάδας

Η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στον τερματισμό του 30 Κλασσικού Μαραθωνίου αφού ήταν από τα πρόσωπα που πρόβαλε για τη χώρα μας τον μεγάλο αυτό αγώνα στο εξωτερικό, αλλά ο καημός της ήταν που δεν μπόρεσε να τρέξει.

Βλέπετε, την προηγούμενη νύχτα είχε το δικό της μαραθώνιο στην πίστα, σε ένα σχήμα που «κεντάει» με τον Λευτέρη Πανταζή και τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και ήταν αδύνατον να είναι έτοιμη στην εκκίνηση το πρωί στο Μαραθώνα.

Το Sport24.gr τη συνάντησε μαζί και με άλλα ΜΜΕ στον τερματισμό και κατέγραψε τις σκέψεις της.

« Από τώρα πρέπει να προγραμματίσω ένα τριήμερο ρεπό για του χρόνου, προκειμένου να είμαι έτοιμη για το Μαραθώνιο. Ήθελα πολύ να τρέξω και εφέτος, αλλά δεν γινόταν. Ακόμα και του χρόνου δεν ξέρω αν θα βγάλω ολόκληρο μαραθώνιο ή θα προτιμήσω μια μικρότερη απόσταση. Είχε τρέξει ο ανιψιός της κουμπάρας μου και ξέρω ότι έκανε τρεις μήνες προετοιμασία !» μας είπε η όμορφη τραγουδίστρια, που δεν έκρυψε και την πίκρα της:

« Θέλω να βλέπουν έξω ολόκληρη την εικόνα της Ελλάδας, κομμάτι της οποία είδαν χιλιάδες ξένοι κατά την παραμονή τους αυτές τις μέρες. Δεν είναι όλη η Ελλάδα αυτό το κομμάτι που «καίγεται» από καπνογόνα, επεισόδια κ.λπ και το οποίο παίρνουν εικόνα στο εξωτερικό. Αυτή είναι μια μεμονωμένη εικόνα που δυσφημεί τη χώρα μας. Είναι μια εικόνα που δεν είχαμε σε τέτοιο βαθμό προς τα έξω, ούτε στη χούντα !» λέει με νόημα Η Έλενα που μαλώνει φίλους της από το εξωτερικό όταν αμφισβητούν την Ελλάδα.

« Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι από τα μεγάλα ατού της πατρίδας μας και αυτά μας δίνουν κουράγιο και δύναμη. Επίσης η μουσική και ο αθλητισμός ενώνουν τον κόσμο και αν ήταν όλα έτσι, χωρίς διαφορετικά σύνορα, θρησκείες και γλώσσα, πόσο πιο όμορφα και ειρηνικά θα ζούσαν οι άνθρωποι» υποστηρίζει και όταν την ρώτησαν κάποιοι φίλοι της από τη Σουηδία που επρόκειτο να έρθουν στη χώρα μας, αν περνάνε οι πιστωτικές κάρτες ή αν έχει διαλυθεί όλο το σύστημα, έγινε έξω φρενών:

« Εκνευρίστηκα πάρα πολύ. Τι είναι αυτά που λέτε τους είπα, μπορείτε να κινηθείτε και με κάρτες και με μετρητά. Είπαμε η εικόνα που πάει έξω για την Ελλάδα μας αδικεί. Αυτός ο Μαραθώνιος ήταν η καλύτερη διαφήμιση και πραγματικά όταν βλέπεις να τρέχουν ακόμα και τυφλοί τι άλλο να πεις. Είναι συγκλονιστικό. Μαραθώνιους έχουν πολλοί, αλλά σαν και αυτόν δεν είναι κανένας» τόνισε ντυμένη αμιγώς αθλητικά και ας μην έτρεξε. Και κατέληξε:

« Ειλικρινά δεν θέλω να ξαναδώ ως εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό τα δακρυγόνα!

Ο κόσμος ήταν εδώ και χειροκρότησε όλους τους δρομείς, χειροκρότησε την ιστορία μας. Οι ξένοι χαίρονται γιατί όπως λένε βρίσκονται εδώ όπου όλα ξεκίνησαν. Σαφώς έχουμε προβλήματα, σαφώς όλοι περνούν δυσκολίες και αρκετοί πολύ πιο σοβαρές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τίποτα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ