ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Νταμπλ της Κένυας, 4ος ο Μπεκέλε

Νταμπλ της Κένυας, 4ος ο Μπεκέλε

Ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπχόγε τερμάτισε πρώτος στο Μαραθώνιο του Σικάγο. Δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε.

Ένας "χάλκινος" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο 29χρονος Ελιούντ Κιπχόγε νίκησε στον Μαραθώνιο του Σικάγο. Ο Κενυάτης κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων στα 5.000 μέτρα πήρε τη δεύτερη νίκη του σε Μαραθώνιο, αλλά ο χρόνος του ήταν σχετικά αργός.

Ο Κιπχόγε τερμάτισε σε χρόνο δύο ώρες, τέσσερα λεπτά και έντεκα δευτερόλεπτα. Το ατομικό ρεκόρ του ίδιου αθλητή από το Βερολίνο ήταν 2:04.05 και οι διοργανωτές ήλπιζαν πως θα πλησιάσει το χρόνο του περσινού νικητή (και ρέκορντμαν στο Βερολίνο), Ντένις Κιμέτο με 2:03.45.

Ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς όλων των εποχών, ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των Κενυατών και τερμάτισε τέταρτος σε 2:05.51 στη δεύτερη συμμετοχή του σε Μαραθώνιο. Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση κατετάγησαν οι Κενυάτες Σάμι Κιτβάρα και Ντίκσον Τσούμπα.

"Είμαι η βασίλισσα του Σικάγο", φώναξε ενθουσιασμένη η Ρίτα Τζέπτο. Η Κενυάτισσα αναδείχθηκε νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Σικάγο με χρόνο 2:24.35. Όπως το 2014, έτσι και το 2013 νίκησε τόσο στο Σικάγο, όσο και στη Βοστόνη.

Η σειρά των Marathon Majors ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου με τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ