ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Νικητής ο Τομς στο 30ο Σπάρταθλον

Νικητής ο Τομς στο 30ο Σπάρταθλον

Ο Γερμανός Στου Τομς αναδείχθηκε νικητής στο Σπάρταθλον. Ρεκόρ διαδρομής για τη Βρετανίδα Ελίζαμπεθ Χόουκερ στο δυσκολότερο αγώνα στον κόσμο, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Ο Γερμανός Στέφαν "Στου" Τομς είχε την τιμή να τερματίσει πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα, χαρίζοντας στη χώρα του την τέταρτη (σ.σ. τρεις έχει ο Γενς Λούκας) νίκη της στο Σπάρταθλον.

Ο 46χρονος ολοκλήρωσε τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη μήκους 245.3 χιλιομέτρων σε 26 ώρες, 28 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Το 2011 είχε τερματίσει στην ένατη θέση.

Δεύτερος τερμάτισε ο 44χρονος Ιάπωνας, Τετσούο Κίσο μετά από 26 ώρες, 36 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα Στην τρίτη θέση βρέθηκε μια γυναίκα, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του 30ου Σπάρταθλον.

Πρόκειται για την 36χρονη Βρετανή Ελίζαμπεθ Χόουκερ, η οποία με χρόνο 27 ώρες, δύο λεπτά και 17 δευτερόλεπτα κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που είχε η Γιαπωνέζα Σούμι Ιναγκάκι με 27 ώρες και 23.49 λεπτά από το 2009!

Πρώτος Έλληνας ήταν ο 41χρονος Στέργιος Αναστασιάδης στην 14η θέση. Ο χρόνος του 11ου στην κατάταξη των ανδρών ήταν 29 ώρες, 46 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.

Περισσότεροι από 310 υπερμαραθωνοδρόμοι από 36 χώρες πήραν εκκίνηση την Παρασκευή (28/9) από το Ηρώδειο. Στο πρώτο μισό του αγώνα περισσότεροι από 120 αθλητές είχαν εγκαταλείψει εξαιτίας της αφόρητης ζέστης και της υγρασίας.

Ο Δήμος Σπάρτης θα διοργανώσει απόψε εκδήλωση, όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή στους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο 30ο Σπάρταθλον.

Tομς: "Είναι μεγάλη τιμή, η συμμετοχή και η νίκη στο "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ"

Χαρούμενος και συγκινημένος που τερμάτισε πρώτος στη Σπάρτη, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, ήταν ο Γερμανός Στου Tομς, που δήλωσε: " Σας ευχαριστώ όλους. Είναι μεγάλη τιμή, η συμμετοχή και η νίκη στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Είναι απίστευτο, είναι απίστευτο. Αφού ήρθα εδώ και τερμάτισα πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα, ε τότε μπορώ να σταματήσω εδώ την καριέρα μου".

Χόουκερ: "Είμαι χαρούμενη που κέρδισα αυτό τον ιστορικό αγώνα"

Η Ελίζαμπεθ Χόουκερ, από τη Βρετανία, που είναι ωκεανογράφος στο επάγγελμα, επιμελήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τόνισε για την επιτυχία της στο "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ": " Ο αγώνας είχε πολλές δυσκολίες. Έκανε πολύ ζέστη, η ανάβαση στο βουνό (Παρθένιο Όρος) τη νύχτα με δυσκόλεψε, γιατί είχα πρόβλημα στο δεξί γόνατο και αυτό με κούρασε. Όλα αυτά όμως τα ξεχνάς όταν τερματίζεις σε έναν ιστορικό αγώνα, όπως είναι το "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ". Είμαι πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή μου και την πρώτη θέση που κατέκτησα".

Νικητής ο Τομς στο 30ο Σπάρταθλον
Νικητής ο Τομς στο 30ο Σπάρταθλον
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ