ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πώς μια απλή συμμετοχή στον Μαραθώνιο μπορεί να σε αλλάξει

Πώς μια απλή συμμετοχή στον Μαραθώνιο μπορεί να σε αλλάξει

Αν πήρες μέρος στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο καταλαβαίνεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε. Αν πάλι δεν το έκανες, μην χάσεις την ευκαιρία για τον επόμενο. Θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, με περισσότερους από 51.000 ανθρώπους να συμμετέχουν στις διαδρομές 5, 10, αλλά και 42 χιλιομέτρων.

Προσωπικά, ήταν η δεύτερη φορά που έτρεξα τη μικρή διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Δεν παίζει κανέναν, μα κανέναν ρόλο ποια διαδρομή θα επιλέξεις. Αρκεί μόνο να αποφασίσεις να πάρεις μέρος, είτε είσαι προπονημένος για ολόκληρο τον Μαραθώνιο, είτε είσαι απροπόνητος και θέλεις απλά να συμμετάσχεις και εσύ στη μεγάλη γιορτή. Γιατί όταν βλέπεις τόσα χαμόγελα και ενέργεια γύρω σου, περί γιορτής πρόκειται.

Εκκίνηση του απογευματινού αγώνα 5 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 12 Νοεμβρίουτ 2017.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκκίνηση του απογευματινού αγώνα 5 χιλιομέτρων στα πλαίσια του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 12 Νοεμβρίουτ 2017. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο κόσμος που πήρε μέρος το πρωί της Κυριακής (12/11) το χάρηκε σε υπερθετικό βαθμό και μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι' αυτό. Ο35ος Μαραθώνιος "μοίρασε" ενθουσιασμό και θετική αύρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Τίποτα όμως δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την κατάλληλη βοήθεια στα μισά της διαδρομής. Στο λέω εκ πείρας. Σε κάποιο σημείο νιώθεις το σώμα σου να αφυδατώνεται και να χρειάζεται το απαραίτητο συμπλήρωμα υγρών. Σε αυτό βοήθησετο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το επί 20 χρόνια Επίσημο Νερό του Μαραθωνίου,το οποίο μας δόθηκε την στιγμή ακριβώς που το χρειαζόμασταν, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στον τερματισμό πολλών από εμάς που πήραμε μέρος.Δεν χρειάζεται ωστόσο να καταναλώσεις ένα ολόκληρο μπουκαλάκι νερό την ώρα που τρέχεις. Μερικές μόνο γουλιές αρκούν για να νιώσεις και πάλι δυνατός και να συνεχίσεις.

Αν δεν έχεις τρέξει ποτέ, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό το μοναδικό συναίσθημα της κούρασης, που μετατρέπεται σε απόλαυση όσο βλέπεις τα χιλιόμετρα προς τον τερματισμό να μειώνονται. Δεν θα στο κρύψω.Στο πρώτο χιλιόμετρο η σκέψη που μου καρφώθηκε στο μυαλό ήταν "τόση ώρα και μόνο ένα χιλιόμετρο; Έχω δηλαδή τόσο πολύ ακόμα;".

Πώς μια απλή συμμετοχή στον Μαραθώνιο μπορεί να σε αλλάξει

Αναπληρώνοντας όμως τα υγρά που είχε ήδη χάσει ο οργανισμός μου, με το βοήθεια φυσικά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, το μόνο που είχα μετά στο μυαλό μου ήταν η είσοδος στο Καλλιμάρμαρο. Για κάποιον που δεν είναι αθλητής και το ζει όλο αυτό, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, συγκλονιστικό. Από ένα σημείο της διαδρομής λοιπόν και μετά, όλοι οι δρομείς, όλες οι ομάδες, σκεφτόμασταν μόνο αυτό. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και η Avra Running Team, με τα πάνω από 500 μέλη που έτρεξαν μαζί της.

Η αίσθηση του να τερματίζεις στο πάνω από 2.000 ετών στάδιο, με τον κόσμο να σε χειροκροτά στις κερκίδες, ανεξάρτητα από το χρόνο τερματισμού σου, είναι η καλύτερη επιβράβευση. Σε κάνει να πιστεύεις ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να βάλεις ένα στόχο. Όλα είναι στο μυαλό μας τελικά. Όσο για τον προσωπικό μου στόχο, είναι στον επόμενο Αυθεντικό Μαραθώνιο να τρέξω ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα. Αν πιστέψεις στον εαυτό σου μπορείς και εσύ.

Εντάξει, όταν θα έχεις τερματίσει μπορεί να είσαι τόσο εξαντλημένος, που να θες να καταναλώσεις, όχι ένα, αλλά και δύο μπουκαλάκια Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ.Θα το έχεις ανάγκη. Θα έχεις όμως και ένα μεγάλο ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Χαμόγελο ικανοποίησης. Και φυσικά θα φοράς και το μετάλλιο του τερματισμού στο λαιμό σου. Αυτό κι αν είναι ωραίο συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ