ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαμπρός Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας 2016 από την ΕΘΝ.Ο.Α.!

Λαμπρός Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας 2016 από την ΕΘΝ.Ο.Α.!

Με κεντρικό σύνθημα Get Active... #OlympicDay #WithRefugees,πραγματοποιήθηκε κοινή δράση με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα και την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2016.

Με τρεις σημαντικές διοργανώσεις εορτάστηκε φέτος η Ολυμπιακή Ημέρα 2016 από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), τρεις διοργανώσεις ανοιχτές στην κοινωνία με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και νέων τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες που βάλλονται από τον πόλεμο.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 με κεντρικό σύνθημα Get Active… #OlympicDay #WithRefugees, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κοινή δράση με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα και την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2016.

Με συμμετοχή παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα αλλά και Ελλήνων μαθητών, αθλητών, Ολυμπιονικών και στελεχών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πραγματοποιήθηκε «Κοτινοδρομία» από το Μουσείο της Ακρόπολης έως τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Ο κότινος, το κλαδί ελιάς, σύμβολο νίκης στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτέλεσε τμήμα μίας εικαστικής δημιουργίας, του «Δέντρου των Ολυμπιακών Αξιών», το οποίο οι μικροί δρομείς κρατώντας κλαδιά ελιάς ολοκλήρωσαν κατά τον τερματισμό τους στο Ζάππειο Μέγαρο.

Έλαβαν μέρος, επίσης, σε Ολυμπιακά Αθλήματα όπως Χειροσφαίριση, Τοξοβολία, Ποδόσφαιρο και Άρση Βαρών, ενώ την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά ένα τμήμα της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, χορωδία παιδιών από το Αφγανιστάν από το Κέντρο Φιλοξενίας στα Οινόφυτα και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, ανήμερα της Ολυμπιακής Ημέρας, στο ΟΑΚΑ, σε συνεργασία με το σύλλογο «5 Κύκλοι», τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Νίκο Συρανίδη και την Αργυρή Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη, η ΕΘΝ.Ο.Α υποδέχτηκε μαθητές του summer camp του συλλόγου αλλά και των Εκπαιδευτηρίων «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» και πραγματοποίησαν μια υπέροχη εορτή με Ολυμπιακά Αθλήματα, Παιχνίδια Ολυμπιακής Παιδείας, εικαστική και περιβαλλοντική δράση!

Λαμπρός Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας 2016 από την ΕΘΝ.Ο.Α.!

Ο συνολικός εορτασμός της ημέρας ολοκληρώθηκε το απόγευμα με επισημότητα στην γενέτειρα της Ολυμπιακής Ιδέας, στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μετά την κεντρική ομιλία του Προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρου Κούβελου, με θέμα: «Ο θεσμός της Ολυμπιακής Ημέρας και η συμβολή του στην Ανθρωπότητα» και την προβολή του μηνύματος του Πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε Ολυμπιακή Διαδρομή αφιερωμένη στον πρώτο Πρόεδρο της ΔΟΕ Δημήτριο Βικέλα. Στην διαδρομή που περιείχε τέσσερεις χιλιομετρικές κατηγορίες συμμετείχαν δεκάδες παιδιά, γυναίκες και άνδρες της περιοχής και 170 νέοι από διάφορες χώρες της συνόδου της ΔΟΑ.

Οι συμμετέχοντες σε όλες τις δράσεις έλαβαν το επίσημο Δίπλωμα Συμμετοχής της ημέρας, το οποίο η ΔΟΕ στέλνει για τους μετέχοντες σε όλες τις χώρες που πραγματοποιούν δράσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα.

Η ΕΘΝ.Ο.Α. ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Ημέρα: τον Συριακής καταγωγής αθλητή Ibrahim AI Ηussein, τους Ολυμπιονίκες: Ιωάννη Μελλισανίδη, Νίκο Συρανίδη, Νίκη Μπακογιάννη, Βασίλη Πολύμερο, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Αντωνία Μωραΐτη, Γεωργία Ελληνάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, Κλέλια Πανταζή, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Νίκο Δεληγιάννη, Βούλα Ζυγούρη, Σάσα Ζιβούλοβιτς, Άννυ Πανταζή, Γιώργο Ζαραβίνα, Νίκο Γραμματικό, Εύα Χριστοδούλου, την Πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου, την αθλήτρια ΑΜΕΑ της Ιστιοπλοΐας Ειρήνη Κουρούβανη, τους παλαίμαχους πρωταθλητές ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο, Αντώνη Αντωνιάδη και Γιώργο Αμανατίδη, τον Πρωταθλητή Ευρώπης της Τοξοβολίας Χρήστο Αερικό, τους προπονητές τοξοβολίας, άρσης βαρών και χειροσφαίρισης Μαρία Κυριλλοπούλου, Νίκο Καρμοίρη, Παναγιώτη Ιατρούδη, Νίκο Αγγελόπουλο, Γιάννη Βαρελτζή, Στέλιο Αλεπουδέα, Κυριακή Μπακουλοπούλου και Στηβ Μαγουλά.

Επίσης, ευχαριστεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα που τίμησε με την παρουσία του τη δράση στο Ζάππειο Μέγαρο καθώς και τα Στελέχη Διοίκησης όλων των Εθνικών και Διεθνών φορέων και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που συνεργάστηκε για την εφαρμογή και των τριών ανωτέρω δράσεων και όλα τα στελέχη που παρευρέθηκαν από τους φορείς-συνδιοργανωτές και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, ευχαριστεί τους Χορηγούς: ΠΑΕ Ολυμπιακό, Stelios Foundation, ZANAE, Altus Als, Image Works. ΖΑΓΟΡΙ, ΛΟΥΞ και τα Φυτώρια Κοροδήμα Ωροπού για την υλική υποστήριξη.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στο Τμήμα Εθελοντισμού της ΕΘΝ.Ο.Α. και στους 100 υπέροχους εθελοντές που έκαναν δυνατή την υλοποίηση και των τριών δράσεων. Πάμε Ψηλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ