ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστόν λόγω ομοφωνίας

Κλειστόν λόγω ομοφωνίας
INTIME SPORTS

Μια μια οι αθλητικές ομοσπονδίες συμμετέχουν στην κίνηση της ΕΟΕ για αναστολή αγώνων το επόμενο σαββατοκύριακο (12-13/4). Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης και που αποσκοπεί.

Μια εικόνα του μέλλοντος; Άδεια γήπεδα γιατί αθλητισμό θα μπορούν να κάνουν μόνο ελάχιστοι; Το επόμενο σαββατοκύριακο (12-13/4) τα κλειστά γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια, οι λίμνες δεν θα φιλοξενήσουν αθλητές.

Μια μια οι μεγάλες ομοσπονδίες (σ.σ. δεν έχουν αντιδράσει ακόμα η ΕΠΟ και η ΕΟΚ) ακολουθούν την πρόταση της Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) για αναστολή αγώνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την πολιτεία για τη μείωση των επιχορηγήσεων της τάξης 50% και τη συμπεριφορά προς τον ελληνικό αθλητισμό.

Από τον περασμένο Μάρτιο όταν ανακοινώθηκε το ύψος των επιχορηγήσεων, δηλαδή τα χρήματα που θα λάβει καθεμιά ομοσπονδία το 2014, καθεμιά ομοσπονδία προσπαθεί να βρει λύσεις για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Η ποδηλασία άνοιξε το χορό προχωρώντας σε αναστολή των δραστηριοτήτων της. Μετά την εισήγηση της Ολομέλειας της ΕΟΕ με την επιστολή που στάλθηκε σε κάθε ομοσπονδία-μέλος της, η πρώτη ομοσπονδία που ακολούθησε τη σύσταση της ΕΟΕ ήταν εκείνη της γυμναστικής (ΕΓΟ), ματαιώνοντας και όχι αναβάλλοντας το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων.

Ακολούθησε το πινγκ πονγκ με την αναβολή του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων, ο ΣΕΓΑΣ δια μέσω του προέδρου του Κώστα Παναγόπουλου και τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε. Μέσα στις περικοπές της τάξης των 300.000 ευρώ που θα κάνει η ομοσπονδία στίβου είναι η διακοπή των έργων κατασκευής των ξενώνων των αθλητών στο ΟΑΚΑ.

Δύο ομοσπονδίες με πολλούς αθλητές ακολούθησαν, η κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ) και η ομοσπονδία βόλεϊ (ΕΟΠΕ), τινάζοντας στον αέρα τα πλέι οφ σε άνδρες και γυναίκες και φυσικά το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων. Με όλες τις παραπάνω ομοσπονδίες συμπαρατάχθηκε και η ομοσπονδία κωπηλασίας μολονότι δεν έχουν οριστεί αγώνες εκείνο το σαββατοκύριακο.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Περιμένουν και την έκτακτη επιχορήγηση ύψους έως και 10.000.000 ευρώ, ελπίζοντας πως θα γίνει το θαύμα όπως και το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ