ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν συμμετοχή για τους άνεργους στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Δωρεάν συμμετοχή για τους άνεργους στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Τις κοινωνικές ευαισθησίες του δείχνει ο 2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016 στη Νέα Σμύρνη, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Με απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης που διοργανώνει τον Αγώνα, θα υπάρχει το δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στους ανέργους που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των Αγώνων Ιστορικής Μνήμης.

Προϋπόθεση για τη δωρεάν συμμετοχή είναι κατά στην καταχώρηση των στοιχείων τους στη φόρμα εγγραφής, στην ένδειξη «Σύλλογος - Ομάδα / Club – Team» να συμπληρώσουν τοναριθμό της κάρτας ανεργίαςκαι την ημερομηνία λήξης της.

Επίσης η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να μεταθέσει την προγραμματισμένη, για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (Γαλαξίας, 12:00) σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας που επιστρέφει στην Αθήνα αύριο, έχοντας κατακτήσει 13 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι διαδρομές (10, 5 και 2,5 χλμ.) θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, μπροστά από την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με τον πρώτο αγώνα να ξεκινά στις 9:00 και να ακολουθούν οι υπόλοιποι.
Πρόθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι να πραγματοποιηθεί μια μαζική διοργάνωση με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την Αττική, με βασικό στόχο την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης. Το μουσικό πρόγραμμα κατά την διάρκεια και μετά τη λήξη του Αγώνα της Κυριακής 2/10/16, θα μετατρέψει τη Νέα Σμύρνη σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.
Ο 2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης “Τρέχοντας στην Ιστορία” θα κλείσει τις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών που οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με στόχο το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός να σημάνει τη λήξη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας.
Οι εγγραφές συνεχίζονται για τους τρεις αγώνες (2,5 χλμ, 5 χλμ και 10 χλμ) συνεχίζονται ως τις 26 Σεπτεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.neasmirnihistoricrun.gr/site/index.php/online-2, αλλά και αυτοπροσώπως στο περίπτερο του αγώνα στο Άλσος του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Για περισσότερες πληροφορίες, www.neasmirnihistoricrun.gr, www.facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ