ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τη Λισσαβώνα στο Μπακού μέσω... Θεσσαλονίκης

Από τη Λισσαβώνα στο Μπακού μέσω... Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη θα είναι την Δευτέρα ο σταθμός του Ζόρζε Κριστοβάο στο ταξίδι που κάνει με ποδήλατο, από τη Λισσαβώνα στο Μπακού για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Ο 53χρονος αθλητής ξεκίνησε στις 10 Απριλίου από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας εφαρμόζοντας το πρόγραμμα “Lisbon2Baku” που γίνεται υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πορτογαλίας, για να βοηθήσει στη διάδοση των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, αλλά και να ενισχύσει τους Πορτογάλους αθλητές που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Μετά από ένα ταξίδι 6.600 χιλιομέτρων θα φτάσει στο Μπακού στις 10 Ιουνίου και θα παραδώσει τη σημαία της Πορτογαλίας, με την οποία η ομάδα της χώρας θα μπει στο στάδιο στην Τελετή Έναρξης.

Θα περάσει συνολικά από επτά χώρες, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Μονακό, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Γεωργία, πριν φτάσει στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ειδική τελετή στο Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης στις 09:00πμ όταν και περίπου αναμένεται να φτάσει o Ζόρζε Κριστοβάο, για να παραδώσει αναμνηστικά δώρα στο Ολυμπιακό Μουσείο αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

Από τη Λισσαβώνα στο Μπακού μέσω... Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ