ΒΟΛΕΪ

Ώρα τελικού για την Εθνική

Ώρα τελικού για την Εθνική
INTIME SPORTS

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρόπαιο, έστω και του Ευρωπαϊκού Λιγκ, έχει η Εθνική ανδρών, που αντιμετωπίζει την Τετάρτη (19:00, LIVE από το Sport24.gr) το Μαυροβούνιο στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης.

Στον Εύοσμο χτυπάει την Τετάρτη η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ, καθώς η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζει στις 19:00 το Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Η ελληνική ομάδα έχει βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τους Μαυροβούνιους στον όμιλο, σε δύο αγώνες στην Μπούντβα, όπου μοιράστηκαν τις νίκες.

Τώρα όμως, επί ελληνικού εδάφους, η Εθνική θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία "καθαρή" νίκη, ώστε να πάει με πλεονέκτημα στον επαναληπτικό και να σηκώσει το τρόπαιο μέσα στο "Mediteranski Sportski" το βράδυ του Σαββάτου (26/07).

Ο Σωτήρης Δρίκος, μιλώντας για τη μεγάλη επιτυχία της παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας στον τελικό, τόνισε ότι αυτή ήρθε χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς δήλωσε περήφανος για την ομάδα και τους συμπαίκτες του, αλλά επισήμανε και τους κινδύνους που κρύβει ο συνδυασμός της κούρασης και της ικανοποίησης από τη μέχρι τώρα πορεία που έχουμε κάνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου:

Σωτήρης Δρίκος (προπονητής Εθνικής Ελλάδας): " Ένας τελικός παραμένει τελικός. Περιμένω 2 πολύ αμφίρροπα παιχνίδια αλλά θέλω να τονίσω πως πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, καθώς έχει πολλά χρόνια να διακριθεί. Είναι μία πρόκληση για όλους, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, γιατί όπως είπε και ο Τζούριτς, είναι παγίδα για μία τέτοια ομάδα. θα αφήσουμε τα συναισθήματα απ' έξω και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Κάθε πόντος είναι ένας επιπλέον τελικός για μας. Προπάντων θέλω αμφίρροπα παιχνίδια για να διαφημιστεί και η διοργάνωση. Ελπίζω το γήπεδο να γεμίσει από τον κόσμο της Θεσσαλονίκη. Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι παίζουμε σε τελικό Ευρωπαϊκού Λιγκ και έγινε με την θέληση των αθλητών. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη, υπάρχει και το μάθημα. Δεν υπάρχει ήττα. Με μία ήττα μπορείς να μάθεις πολλά για να επανέλθεις πιο δυνατός".

Δημήτρης Τζούριτς (αρχηγός Εθνικής Ελλάδας): " Καλωσορίζω το Μαυροβούνιο στην Θεσσαλονίκη. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε νέα ομάδα με μικρή εμπειρία. Πήγαμε στον τελικό ενώ κανείς δεν το περίμενε. Είμαστε κουρασμένοι και ταυτόχρονα διψασμένοι, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι ο πρώτος μας τελικός και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Έχω πίστη σε μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο αυριανό παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας είναι πολύ δυνατός, με παίχτες που αγωνίζονται σε καλούς συλλόγους", είπε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής μας και ερωτηθείς για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης τόνισε: " Καλώ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να γεμίσει το γήπεδο του Ευόσμου, αλλά και να μην το γεμίσει εμείς θα δώσουμε πάλι το 100%".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ