ΒΟΛΕΪ

Ώρα της στέψης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

VOLLEYLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ / PLAY OF / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ
VOLLEYLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ / PLAY OF / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Με τη σειρά των τελικών στο 2-2 ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στου Ρέντη (19.00, Sport24.gr) με το νικητή να κατακτά το πρωτάθλημα της Volleyleague.

Είναι "η μητέρα των τελικών" που θα κρίνει τον τίτλο στο πρωτάθλημα Volley League. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 7 Μαΐου στις 19.00 στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή μετά από από 152 αγώνες στην κανονική περίοδο και 19 στα πλέι οφ (1-8).

Είναι μόλις η τέταρτη φορά στην ιστορία που θα παιχτεί 5ος τελικός στα πλέι οφ. Οι προηγούμενες ήταν το 1998 όπου ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας την Ορεστιάδα 3-1 και πήρε τον τίτλο, το 2002 όπου ο Ηρακλής νίκησε τον Ολυμπιακό στη Δραπετσώνα με 3-2 και πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα και το 2012 όπου ο Ηρακλής νίκησε άνευ αγώνα 3-0 τον Φοίνικα Σύρου που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο γυμναστήριο της Μίκρας.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στον 28ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του. Μετά την ήττα που γνώρισε από τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ στον τρίτο τελικό πήρε και πάλι το πλεονέκτημα μετά από τη νίκη του με 3-0 στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.

Στόχος το δεύτερο "τρεμπλ"

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαντληθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου. Άπαντες στον Ολυμπιακό είναι πανέτοιμοι για να συνδυάσουν το φινάλε του αγώνα με μία μεγάλη φιέστα και το δεύτερο «τρεμπλ» στην ιστορία μετά το 2014, αλλά και την επιστροφή στην κορυφή μετά από τρία χρόνια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για έναν ακόμα μεγάλο αγώνα. Με τη βοήθεια των οπαδών μας θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να κλείσουμε με επιτυχία τη χρονιά. Αποδείχτηκε πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Διαχειριστήκαμε καλά την ήττα στον τρίτο τελικό. Χρειάζεται να έχουμε τακτική και αυτοσυγκέντρωση για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Θέλει το τρίτο συνεχόμενο

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει τα σκήπτρα και να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του. Για πρώτη φορά καλείται να στεφθεί πρωταθλητής μακριά από την έδρα του την οποία δεν αξιοποίησε στον τέταρτο τελικό. Οριστικά εκτός αγώνα θα μείνει ο Σέρβος διαγώνιος Σάσα Στάροβιτς που έπαθε διάστρεμμα στο δεξί πόδι στον τέταρτο τελικό ωστόσο ακολουθεί κανονικά την αποστολή του δικεφάλου. Η προπόνηση του ΠΑΟΚ έγινε στο γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε: «Είναι ένας αγώνας όπου όλοι πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους και όλη τους τη σκέψη. Θα τα παίξουμε όλα για όλα. Δεν θα παίξει ο Στάροβιτς. Είναι μεγάλη απώλεια αλλά εδώ που φτάσαμε θα μετρήσει η δύναμη της ομάδας και όχι η δύναμη ενός παίκτη. Ολοι έχουν πίεση για τη νίκη. Πιστεύω στην ομάδα μου. Έχουμε ετοιμάσει την τακτική μας. Πρέπει να έχουμε υπομονή και διάρκεια και να αφοσιωθούμε μόνο στον αγώνα. Ολα μπορεί να γίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ