ΒΟΛΕΪ

Τριανταφυλλίδης: "Θα 'ναι διαφορετικό το αιώνιο ντέρμπι"

Τριανταφυλλίδης: "Θα 'ναι διαφορετικό το αιώνιο ντέρμπι"
NEWSPORTS

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, αλλά και συνολικά για την πορεία του αθλήματος, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, μίλησε ο Μιχάλης Τριανταφυλίδης.

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, αλλά και συνολικά για την πορεία του αθλήματος, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, μίλησε ο βετεράνος διεθνής άσος, Μιχάλης Τριανταφυλίδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1".

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αιώνιο ντέρμπι της Κυψέλης: "Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Παναθηναϊκός πέρασε μία οικονομική κρίση, που μετατράπηκε και σε αγωνιστική κρίση και έτσι δεν ήταν τόσο δυνατός, ώστε ν’ ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τόσο οικονομικά όσο κι αγωνιστικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει καλύτερη ομάδα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα ισχύσει ό,τι και στο παρελθόν, τότε που στα συγκεκριμένα ντέρμπι δεν μπορούσες να κάνεις πρόβλεψη, διότι αυτά τα ματς, σε όλα τα σπορ, είναι το άλας του αθλήματος. Και το λέω δίχως καμία διάθεση υποτίμησης των υπολοίπων ομάδων και παρόλο που δεν έχω κρύψει ότι κατά βάθος είμαι ΠΑΟΚτσής. Απλώς έχω φορέσει και τις δύο φανέλες κι αντιλαμβάνομαι την ιδιαιτερότητα των ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για όλους. Για τους παίκτες, τους φιλάθλους, την ιστορία…".

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: "Είναι η ευχάριστη έκπληξη, υπό την έννοια ότι για πρώτη φορά δείχνει ικανός να μπει στη μάχη για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχει μία πραγματικά καλή ομάδα και αν βοηθήσει κι ο κόσμος –διότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει επιτυχίες για να στηρίξει την ομάδα- μπορεί να το καταφέρει. Αν παραμείνει ψηλά, θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και μία ακόμα ομάδα θα αναρριχηθεί στην κορυφή της πυραμίδας του ελληνικού βόλεϊ".

Για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ: "Όσο και να λέμε ότι το ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται ψηλά και θέλουμε να βρίσκεται, περνάμε κι εμείς την κρίση μας. Δεν είμαστε στα καλύτερά μας… Ποτέ το βόλεϊ δεν ήταν το πλέον πλούσιο άθλημα, οπότε περιπτώσεις σαν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης –όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά απ’ τον Θανάση Μουστακίδη-, την Ορεστιάδα, ομάδες απ’ τη Σύρο και τη Νάξο, βοηθούν πάρα πολύ το άθλημα και του επιτρέπουν να στέκεται αξιοπρεπώς".

Για την Εθνική ομάδα: "Έχουμε πολλά χρόνια να φέρουμε διάκριση. Πιστεύω σ’ αυτά τα νέα παιδιά, έχουν πράγματα να δείξουν κι αρκετά έχουν την εμπειρία του εξωτερικού, όπου αγωνίζονται. Απλώς φτάνουμε συνεχώς στην πηγή και δεν πίνουμε νερό. Δεν έχουμε επιτυχίες. Τώρα, με τη νέα μας εισαγωγή στο World League, θα έχουμε ξανά συναναστροφή με τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, οπότε τα νέα παιδιά θα πάρουν τις κατάλληλες εμπειρίες, ώστε να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Κακά τα ψέματα, η Εθνική ομάδα αποτελεί την έξωθεν μαρτυρία προς τον πολύ κόσμο… Το δικό μας απωθημένο, όταν αγωνιζόμουν, ήταν ότι δεν κάναμε καριέρα στο εξωτερικό. Είχαμε προτάσεις, αλλά ο νόμος και τα πράγματα της εποχής δεν μας το επέτρεπαν. Τώρα τα παιδιά φεύγουν έξω, αλλά συγκριτικά με εμάς, δεν έχουν επιτυχίες με την Εθνική. Είναι πραγματικά κάτι οξύμωρο…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ