ΒΟΛΕΪ

Το μέλλον τους ανήκει

Το μέλλον τους ανήκει

Μπορεί η Εθνική ομάδα των Νεανίδων στο βόλεϊ να επιστρέφει χωρίς κάποιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ωστόσο αυτά τα κορίτσια έχουν αποδείξει ότι το μέλλον τους ανήκει.

Μία προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρία χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς για το γυναικείο βόλεϊ. Αυτή η φουρνιά των κοριτσιών η οποία πρωταγωνίστησε στα γήπεδα της Εσθονίας έχει αποδείξει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού το ταλέντο περισσεύει.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2011 όταν στην Τουρκία κάποια από αυτά τα κορίτσια που ήταν μέλη αυτής της ομάδας κατέκτησαν την 8η θέση στο Πανευρωπαϊκό.

Για την ακρίβεια εκείνη η ομάδα ήταν ένα μείγμα ανάμεσα στην τωρινή εθνική ομάδα Νεανίδων και την αμέσως προηγούμενη. Από την ομάδα του σήμερα έπαιζαν σε αυτή η Βασιλαντωνάκη, η Στράντζαλη και η Σωτηρίου.

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι τα κορίτσια δεν είχαν την ίδια καλή παρουσία και βρέθηκαν στην 20η θέση.

Το μέλλον τους ανήκει

Από το Μαυροβούνιο στην Ταΐλάνδη

Το 2013 όμως ήταν η χρονιά τους. Με τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια η ανανεωμένη Εθνική Κορασίδων περνά στην επόμενη φάση.

Το μέλλον τους ανήκει

Εκεί μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι θα κερδίσει με 3-0 τη Ρωσία και θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία για την πέμπτη θέση. Σε αντίθεση με τον φετινό αγώνα, πέρσι η αντιπροσωπευτική ομάδα είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη με 3-2 και να κατακτά την πέμπτη θέση.

Αυτό έδωσε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης. Η παρουσία και μόνο των κοριτσιών σε αυτή τη διοργάνωση ήταν επιτυχία.

Η νίκη επί της Αργεντινής στο προτελευταίο παιχνίδι θα δώσει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Εκεί θα έρθει η ήττα από τη Σερβία, η οποία θα καταδικάσει την εθνική μας να παίξει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16.

Τελικά με μία νίκη επί της Σλοβενίας και μία ήττα από την Τουρκία η Εθνική μας τερμάτισε στην 12η θέση.

Το μέλλον τους ανήκει

Το θαύμα της Ελβετίας και η επιβράβευση των προσπαθειών

Φέτος ήταν μια μεταβατική χρονιά για τα περισσότερα κορίτσια αυτής της ομάδας. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις σε συνδυασμό με τις αυξημένες αγωνιστικές απαιτήσεις άφησαν πίσω κάποιες από αυτές.

Έτσι, η Εθνική πήγε στην Ελβετία για τα προκριματικά με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες. Τελικά, όμως τα κορίτσια πήραν την πρόκριση για τον τρίτο γύρο πετυχαίνοντας δύο νίκες κόντρα στη Σλοβακία και την Ελβετία.

Το μέλλον τους ανήκει

Το ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στον τρίτο γύρο. Η Εθνική επιβλήθηκε επί της Κροατίας και της Ελβετίας και πήρε πλέον την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού.

Στην Εσθονία υπήρξαν και άλλες απουσίες αφού κάποια κορίτσια έπρεπε να φύγουν για την Αμερική και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τις συμπαίκτριες τους. Παρ' όλα αυτά οι παίκτριες του Παπαδόπουλου ήταν εξαιρετικές και με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον όμιλο και πέρασαν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η ήττα από τη Σλοβενία έκοψε την πορεία της ομάδας προς τον τελικό, για να τελειώσει η συμμετοχή της ομάδας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Έτσι, ολοκληρώθηκε μια εξαιρετική τριετία για αυτά τα κορίτσια που έχουν αποδείξει ότι το μέλλον είναι όλο δικό τους.

Το μέλλον τους ανήκει

Άνοιξαν τα φτερά τους

Αυτό μαρτυρά άλλωστε και το γεγονός ότι τόσο από την προηγούμενη "φουρνιά" όσο και από αυτή αρκετές αθλήτριες θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό.

Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές το συνδυάζουν με τις σπουδές τους. Την αρχή έκαναν η Μαρία Γενιτσαρίδη η οποία από πέρσι παίζει για λογαριασμό του Πίτσμπουργκ όπως και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που είναι στο Μαϊάμι.

Φέτος πέρασαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ακόμα τρεις αθλήτριες. Η Όλγα Στράντζαλη, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και η Άντζελα Δέμπη, ενώ άλλες δύο θα συνεχίσουν εντός των συνόρων της Ευρώπης.

Η Γκουντιμένκο θα πάει σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας και η Βασιλαντωνάκη θα συνεχίσει στην ιταλική Κονελιάνο.

Πιο αναλυτικά:

2011 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδες 8η θέση

Η σύνθεση της ομάδας: Χρηστινίδου, Αρτακιανού, Αναγνώστου, Βασιλαντωνάκη, Γλυκίδου, Μπούσια, Σωτηρίου, Στράντζαλη, Καλανταρίδου, Χατζηευστρατιάδου, Γενιτσαρίδη, Εμμανουηλίδου.

2013 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδες 5η θέση

Η σύνθεση της ομάδας: Βασιλαντωνάκη, Σωτηρίου. Σουπιώνη, Χαμπηλομάτη, Παπαδοπούλου, Φακοπουλίδου, Ψωμά, Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Καλαντάτζε, Γκουντιμένκο, Κοκκινάκη

2013 Παγκόσμιο 12η θέση

Η σύνθεση της ομάδας: Βασιλαντωνάκη, Σωτηρίου, Σουπιώνη, Χαμπηλομάτη, Παπαδοπούλου, Φακοπουλίδου, Ψωμά, Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Καλαντάτζε, Κοκκινάκη, Γκουντιμένκο

2014 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 4η θέση

Η σύνθεση της ομάδας: Βασιλαντωνάκη, Παπαδοπούλου, Φακοπουλίδου, Ψωμά, Καλαντάτζε, Γιαννέλου, Κοκκινάκη, Διάλλα, Παπάζογλου, Δρακουλίδου, Κάστανου, Ξανθοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ