ΒΟΛΕΪ

Τ.Α.Α Ολυμπιακός: "Τιμωρηθήκαμε για επεισόδια στο δρόμο"

Σημαίες του Ολυμπιακού
Σημαίες του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το Τ.Α.Α. Ολυμπιακός, με αφορμή πρόστιμο που του επιβλήθηκε από την Ομοσπονδία βόλεϊ, για επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό τους Μετς, μετά από το ματς Παναθηναϊκός - Εθνικός για τη Volley League.

Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με πρόστιμο και επίπληξη από Μονομελές Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τ.Α.Α. Όχι γιατί το ποσό είναι μεγάλο (1.500 ευρώ), αλλά γιατί η ποινή συνδέεται με επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό του Μετς, μετά από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιά για τη Volley League στις 9 Δεκεμβρίου 2017.

Με άλλα λόγια, το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού δέχεται ποινή για γεγονότα άσχετα με δικό του αγώνα, σε γήπεδο που διεξαγόταν άλλος αγώνας βόλεϊ. Κάτι που έφερε την οργισμένη ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Τ.Α.Α.

Επιπλέον, για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η απολογία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από σύνδεσμο φιλάθλων των "ερυθρολεύκων" στην Καλλιθέα, επίσης ανήμερα του αγώνα του Εθνικού Πειραιώς με τους "πράσινους", μόνο και μόνο επειδή έγιναν κοντά σε γήπεδο της αναμέτρησης (ο Εθνικός έχει έδρα την Καλλιθέα).

Η ανακοίνωση

"Η αιχμαλωσία του ελληνικού αθλητισμού από ανεξήγητες λογικές συνεχίζεται.

Ο Σύλλογος μας κλήθηκε δυο φορές να απολογηθεί (και τιμωρήθηκε ήδη την πρώτη από αυτές) για επεισόδια με τα οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση και δεν θα μπορούσε να έχει, αφού δεν έλαβαν χώρα σε αθλητική εγκατάσταση που αγωνιζόταν η ομάδα μας και δεν προκύπτει από πουθενά κάποια σχέση του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς με αυτά.

Επαναλαμβάνουμε γιατί είναι δύσκολο να το συλλάβει ανθρώπινος νους ΑΥΤΟ:

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε και τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας βόλεϊ (ΕΣΑΠ) και την

Πρόεδρο του δικαιοδοτικού οργάνου Βασιλική Παπαστεργίου για επεισόδια που έγιναν στο δρόμο, σε γειτονιές!

Και όχι σε γήπεδο που αγωνιζόταν ως γηπεδούχος ή ως φιλοξενούμενη κάποια ομάδα μας!

Πρέπει να είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που συμβαίνει κάτι τέτοιο και καλούμε την Πολιτεία, τον Υφυπουργό κ. Βασιλειάδη και την Ομοσπονδία του βόλεϊ να πάρει θέση απέναντι σε αυτή την αντιμετώπιση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και καθιστά τα σωματεία υπεύθυνα για οποιαδήποτε εκδήλωση βίας οπουδήποτε στην χώρα!

Επίσης καλούμε τον κ. Κοντονή, πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και νυν Δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτοφανή αυτή δικαστική αντιμετώπιση-τιμωρία ενός αθλητικού Ερασιτεχνικού Σωματείου.

Αυτές οι αποφάσεις θυμίζουν άλλες εποχές και δεν θα αφήσουμε να επικρατήσουν αυτές οι λογικές. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ