ΒΟΛΕΪ

Σπουδαία ματς σε Μίκρα, Σύρο και Ζηρίνειο

ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και ο "Δικέφαλος" είναι φαβορί. O AO Φοίνικας Σύρου παίζει με τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ένα από τα ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά για τις θέσεις 4-7, ενώ η Κηφισιά υποδέχεται τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Στο τηλεοπτικό ντέρμπι του Σαββάτου ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αλλά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση και την αγωνιστική τους κατάσταση πάντα κρύβουν εκπλήξεις και συγκινήσεις. (18η αγωνιστική, 25/2, 19.00, Novasports4HD, Διαιτητές: Θεμελής, Γεωργιάδης).

Ο Ηρακλής με αμιγώς ελληνική σύνθεση συνεχίζει την πορεία του μένοντας σταθερά σε απόσταση βολής από την 4η θέση. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες από Ηρακλή και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Έχει 28 βαθμούς και μοιράζεται την 6η θέση με την Κηφισιά. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που όμως δεν είναι επί ίσοις όροις διότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση, να δείξουμε καλή εικόνα και να αφήσουμε πίσω τις τελευταίες εμφανίσεις. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Εμείς πιο πολύ θέλουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας για τον κόσμο, το γόητρο μας και τη φανέλα».

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τη νίκη 3-1 επί του Παμβοχαϊκού και πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου που του τόνωσε το ηθικό και απέδειξε πως βρίσκεται σε τροχιά αγωνιστικής ανόδου. Ο δικέφαλος θέλει να σημειώσει την 14η νίκη του και ελπίζοντας σε απώλειες του Παναθηναϊκού την Καθαρή Δευτέρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ώστε να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στη μάχη της 2ης θέσης. Φυσικά υπάρχει και το γόητρο στα ντέρμπι με τον «γηραιό» αλλά και ο στόχος διεύρυνσης του σερί κόντρα στον «γηραιό».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ο λίμπερο των πρωταθλητών Δημήτρης Γκαράς δήλωσε: «Δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από τη νίκη. Με τον Παμβοχαϊκό δείξαμε καλή εικόνα και θέλουμε να την βελτιώσουμε κι άλλο ενόψει των αγώνων που θα κρίνουν το κύπελλο αλλά και το πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να πάρουμε τρεις πολύτιμους βαθμούς».

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει 19 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ηρακλής προηγείται στις νίκες με 13-6 αλλά από τo 2012 o ΠΑΟΚ μετράει σερί νικών 5-0.

Φοίνικας Σύρου - Εθνικός Αλεξ.

O AO Φοίνικας Σύρου αντιμετωπίζει τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ένα από τα ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά για τις θέσεις 4-7. (18η αγωνιστική, 25/2, 17.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μουλά Λ.).

Ο Φοίνικας προέρχεται στο πρωτάθλημα από την ήττα στο Βραχάτι με 3-2 που όμως έστω και με δυσκολία τον κράτησε στην 4η θέση. Οι συριανοί έχουν 30 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση και τρεις βαθμούς πίσω τους ακολουθούν άλλες τέσσερις ομάδες. Συνεπώς δεν έχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Φοίνικας φιλοδοξεί να σημειώσει την 10η νίκη στο πρωτάθλημα. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα τάι μπρέικ στο πρωτάθλημα (9 συνολικά, εκ των οποίων έχει νικήσει τα τρία).

Ο ακραίος του Φοίνικα Δημήτρης Εφραιμίδης δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει το καλύτερο φορμάρισμα της σεζόν με καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα. Θέλουμε να κρατηθούμε ψηλά και για να το πετύχουμε πρέπει να νικήσουμε. Στον Α΄γύρο δεν κάναμε καλή εμφάνιση και ηττηθήκαμε 3-0 σετ. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια με τους αγώνες κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα παλέψει για την 10η νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη μετράει δύο νίκες επί της Κηφισιάς και του Ηρακλή και δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας. Βρίσκεται στην 8η θέση αλλά με 27 βαθμούς είναι σε απόσταση βολής ακόμα και από τον Φοίνικα που έχει 30 και είναι στην 4η θέση.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε: «Εχουμε δύσκολη αποστολή στη Σύρο. Δεν έχουμε άγχος και πίεση και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Ολα τα ματς που έχουμε μπροστά μας θα τα χτυπήσουμε για νίκη και στο τέλος θα δούμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη αλλά πρέπει να αποδείξουμε πως έχουμε και διάρκεια».

Στον Α' γύρο ο Εθνικός νίκησε με 3-0 σετ με πόντους 75-62 και πιθανότατα να παίξει ρόλο και το αποτέλεσμα στην περίπτωση ισοβαθμίας. Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι η 14η μεταξύ των δύο ομάδων και ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 8-5.

ΑΟΠ Κηφισιάς - Ηρακλής Χαλκίδας

O AOΠ Κηφισιάς φιλοξενεί τον Ηρακλή Χαλκίδας σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» καθώς οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο κύπελλο ενώ οι φιλοξενούμενοι αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό αλλά έκαναν καλή εμφάνιση. (18η αγωνιστική, 25/2, 18.30, Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης).

Η Κηφισιά στο στοχεύει στο ένατο τρίποντο στο πρωτάθλημα που θα την διατηρήσει κοντά ή και μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Έχει 28 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Φοίνικα που είναι στην 4η θέση. Παρά την καλή εμφάνιση στο κύπελλο η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη προέρχεται από δύο ήττες στο πρωτάθλημα με Εθνικό στο Ζηρίνειο και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ο κεντρικός της Κηφισιάς Νίκος Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Προερχόμαστε από την καλύτερη μας εμφάνιση στη σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πήραμε μία μεγάλη πρόκριση και αυτό μας τόνωσε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Πρώτη φορά είδα να γυαλίζει το μάτι όλων στην ομάδα. Ο Ηρακλής Χαλκίδας παλεύει για την παραμονή του. Δεν χαλαρώνουμε ούτε υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Ούτε και την Ορεστιάδα στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ερχεται ένας δύσκολος μήνας. Με σωστή τακτική, υπομονή και δουλειά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλό πλασάρισμα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας στα τελευταία τρία ματς έχει δύο ήττες από Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μία από τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά την Τετάρτη η ήττα από τον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση.

Ο κεντρικός του Ηρακλή Χαλκίδας Θανάσης Ντίνας είπε: «Είναι πολύ δύσκολο ματς για την ομάδα μου. Η Κηφισιά προέρχεται από την πρόκριση στο Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού. Έχει τον καλύτερο διαγώνιο του πρωταθλήματος και μας περιμένει πολύ δουλειά στο να τον περιορίσουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε βαθμό ή βαθμούς για την παραμονή μας και εάν έχουμε υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι μας θα τα καταφέρουμε». Στον Α΄γύρο ο ΑΟΠ Κηφισιάς νίκησε με 3-1 σετ στην Χαλκίδα τον Ηρακλή.

Photo Credits: Eurokinissi

Πρόγραμμα 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/02/2017

Γυμναστήριο Σύρου 17.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Εθνικός Αλεξ.

Γυμναστήριο Ζηρίνειο 18.30: ΑΟΠ Κηφισιάς - ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας

Γυμναστήριο Μίκρας 19.00 (Novasports4HD): Ηρακλής Πετ. 2015 - ΠΑΟΚ

Καθαρή Δευτέρα 27/02/2017

Γυμναστήριο Πανελληνίου 19.00 (Novasports3HD): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τετάρτη 01/03/2017

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδα 18.00: ΑΟ Ορεστιάδας - Παναχαϊκή Πετ. 2013

Γυμναστήριο Αγ.Θεοδώρων 18.00: ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ