ΒΟΛΕΪ

Πέθανε ο Μπρντόβιτς

Πέθανε ο Μπρντόβιτς

Ο πρώην βολεϊμπωλίστας του Ολυμπιακού και αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών.

Τα δυσάρεστα νέα δεν έχουν τελειωμό στο χώρο του βόλεϊ, αφού, όπως μεταδόθηκε από το Βελιγράδι, πέθανε ο Ντέγιαν Μπρντόβιτς, σε ηλικία 49 ετών. Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού και εν συνεχεία του Κτησιφώντα, της Ορεστιάδας της ΑΕΚ και αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Άφησε την τελευταία πνοή του, μετά από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 49 ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίμπνιτσα και μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου υπήρξε αρχηγός για 7 χρόνια. Το 1992 ήρθε στον Ολυμπιακό(κατέκτησε δυο πρωταθλήματα) ως αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, έπαιξε σε Κτησιφώντα, Ορεστιάδα, ΑΕΚ, μετακόμισε στην Ιταλία και επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα το 2002, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης στη Ραντίνσκι. Ως αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας πήρε το 1996 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα.

Στη Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του. Πήγε στην Ιταλία και στράφηκε στο βόλει γυναικών, δουλεύοντας στην ιταλική Ασιστέλ Νοβάρα, στην Ραμπίτα Μπακού του Αζερμπαιτζάν και στη Βιζούρα.

Ο υιός του, Αλέξα, είναι τώρα πασαδόρος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και στην Γκαζπρομ Γιούργκα και η κόρη του, Αλεξάνδρα, παίζει στον Ερυθρό Αστέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ