ΒΟΛΕΪ

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Δίχως κάποια έκπληξη, αλλά με ωραίες αναμετρήσεις συνεχίστηκε το Κύπελλο στο βόλεϊ ανδρών με τα φαβορί να περνούν στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Με τα φαβορί να παίρνουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της φάσης των "16" του Κυπέλλου στο βόλεϊ των ανδρών. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός, Λαμία, Εθνικός Αλεξανδρούπολη και Ηρακλής περιμένουν να μάθουν ποιος ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Φοίνικα θα συμπληρώσει την οκτάδα.

Σε ένα παιχνίδι όπου κι οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν πολλά νέα πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Άρη και πήρε το εισιτήριο για την 8άδα του Κυπέλλου.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει μόνο τους Τερζή, Ντίνα ως νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα και τον Άρη να παίζει χωρίς τους Κυριακίδη, Χαριτωνίδη, Γκιρτζίκη, Τζελάτη, Σωτηρίου, Παπαϊακώβου (τους προφύλαξε ο προπονητής τους) η εξέλιξη του πρώτου σετ ήταν μάλλον απρόσμενη.

Οι νεαροί κιτρινόμαυροι εκμεταλλευόμενοι τη μέτρια υποδοχή του ΠΑΟΚ προηγήθηκαν με 9-12 και κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 17-19, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και πήραν το σετ.

Ο Καλμαζίδης έκανε κι αυτός πλέον πολλές αλλαγές και παρόλο που ο Άρης παρέμενε το ίδιο μαχητικός οι ασπρόμαυροι έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη.

ΠΑΟΚ - Άρης 3-0

Τα σετ: 25-19, 25-19, 25-18

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης) Χιμένες, Γιαμπλόνσκι, Ντίνας, Σεπέδα, Λι, Τερζής, Γκαράς -λ / Μακράκης-λ, Κουρνέτας, Σαμπανάι, Τακουρίδης, Σμαραγδής, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης

Άρης (Μέλκας) Μέλκας Χ., Πρώιος, Μήλης, Μούχλιας, Μακρυγιάννης, Ντινόπουλος, Κουτσονίκας -λ /

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Δεν άντεξε η Παναχαϊκή, πέρασε ο Ολυμπιακός

Όπως το περασμένο Σάββατο (για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών) έτσι και σήμερα (για τους ‘16’ του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα και προκρίθηκε στους ‘8’.

Κι η αλήθεια είναι ότι οι δύο αγώνες είχαν αρκετές ομοιότητες ως προς την εξέλιξη τους με την Παναχαϊκή να ανατρέπει το εις βάρος της 12-16 στο α’ σετ και να προηγείται με 18-17 φτάνοντας στην κατάκτηση του με 25-22.

Η απάντηση των ερυθρόλευκων ήταν άμεση καθώς στα δύο επόμενα σετ με πίεση στο σερβίς και πολύ καλό μπλοκ προηγήθηκε με 1-2 σετ, ενώ στο δ’ σετ είχε σταθερά το προβάδισμα φτάνοντας στο 14-18.

Εκεί η Παναχαϊκή έτρεξε ένα σερί 4-0, ισοφαρίζοντας σε 18-18 και 20-20 όμως ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με 20-23 και παρόλο που το σκορ έγινε 22-23 με χαμένο σερβίς του Σαρικεΐσογλου και άσο του Κοκκινάκη πήρε το σετ και την πρόκριση.

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 1-3

Τα σετ: 25-22, 16-25, 19-25, 22-25

Παναχαϊκή (Λυκουδης): Λιβαθηνός, Ρουμελιώτης Ν., Βάλτερ, Τόρρες, Σαρικεΐσογλου, Βλαοχστάθης, Ρουμελιώτης Μ. -λ / Ιτάλο -λ, Κωστόπουλος, Ντονάς, Γεωργακόπουλος, Χρηστιάς

Ολυμπιακός (Πιάτσα): Φιλίποφ, Τσουκ, Σπίνου, Όγκουρτσακ, Σφενδυλάκης, Έγκλεσκαλνς, Ταμπουρατζής -λ / Γκούζντα -λ, Κοκκινάκης, Σακόγλου, Στιβαχτής, Σουλτανόπουλος

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Γιορτή στην Καλαμάτα, με κερδισμένο τον Παναθηναϊκό

Σε ένα παιχνίδι-γιορτή για το Μεσσηνιακό βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός πήρε το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας της «μαχητικής» Καλαμάτας '80 με 3-0 στο γεμάτο Κλειστό της Παραλίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό και πάθος στην αναμέτρηση και κατάφεραν να κοντράρουν τους έμπειρους «πράσινους». Από το 16-16 ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό, ξέφυγε (16-19) για να πάρει προβάδισμα με 0-1 σετ (21-25).

Στο δεύτερο σετ, οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν να πάρουν διαφορές ασφαλείας (3-7, 8-16) για να φτάσουν εύκολα στο 0-2 σετ με 14-25.

Καλύτερη εκκίνηση για τους φιλοξενούμενους και στο τρίτο σετ με επιθετικές λύσεις και μπλοκ (0-2,3-7) απέναντι στη μαχητική Καλαμάτα ’80 που προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ (9-11, 12-14). Με μικρή αντεπίθεση οι «πράσινοι» έφτασαν στο +6 με το σετ να ολοκληρώνεται 17-25.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο προπονητές έδωσαν ευκαιρία σε πολλούς παίκτες σε μια πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης άπαντες καταχειροκροτήθηκαν.

Καλαμάτα 80 - Παναθηναϊκός 0-3

Τα σετ: 21-25,14-25, 17-25

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Δημητρακόπουλος) : Μπουσούνης, Μανιατέας, Μάνα, Κακαλέτρης, Ντάκουρης, Κωτσάκης, Εξαρχέας λ/, Σκαρτσίλης Γρ. λ/, Αποστολόπουλος, Βλάσσης Σκαρτσίλης Δ., Γιατράκος, Χανδρινός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μπέλος, Πανταλέων, Μαρούλης, Γκιμαράες, Κανέλλος, Σούρδι, Πολυχρονιάδης λ/, Μπούρας λ/, Φερέιρα, Σαμαντάς, Παπαδόπουλος, Ρεζκ, Ρούσης, Αγγελής

Πέρασε από τη Νέα Πέραμο ο Παμβοχαϊκός

Στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Περάμου ο Παμβοχαϊκός έδωσε τέλος στο αρνητικό του σερί και επικρατώντας με 3-1 της Κύζικου προκρίθηκε στους ‘8’ του Κυπέλλου.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης ήταν και το πιο δραματικό των σημερινών αγώνων, καθώς μέχρι τον 20ο πόντο οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα με τον Παμβοχαϊκό να ισοφαρίζει και να έχει δύο σετ μπολ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, για να λήξει το σετ 34-32 υπέρ των γηπεδούχων.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Παμβοχαϊκός άλλαξε ρυθμό, πίεσε πάρα πολύ την Κύζικο στην υποδοχή και καθοδηγούμενος μαεστρικά από τον Δημητριάδη έχοντας ως επιθετικές αιχμές τους Κάιο, Ροντρίγκο ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 1-2.

Η Κύζικος προσπάθησε να επανέλθει στο δ’ σετ όμως η εμπειρία του Παμβοχαϊκού επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να τελειώσουν τον αγώνα.

Κύζικος - Παμβοχαϊκός 1-3

Τα σετ: 34-32, 19-25, 16-25, 16-25

Κύζικος (Λάιος) Κρέτσης, Ασπιώτης, Κούνας, Νικηφορίδης, Κατσανεβάκης, Λυκούρεσης, Τσαδήμας-λ / Δρογκάρης, Θεοδωρόπουλος, Πλεμμένος, Πεφάνης

Παμβοχαϊκός (Μπεκιάρης) Δημητριάδης, Κάιο, Ροντρίγκο, Γκρόνβέλντ, Βαντόρν, Πελεκούδας, Εφραιμίδης-λ / Γεωργίου

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Ο Εθνικός πήρε το ντέρμπι του Έβρου

Το ντέρμπι του Έβρου για μια θέση στην 8άδα του Κυπέλλου Ελλάδας κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να επικρατεί με 15-12 (3-2) σετ της μαχητικής Ορεστιάδας.

Από το πρώτο σετ φάνηκε ότι αμφότερες οι ομάδες θα έδιναν τη «μάχη» τους στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου». Μετά από το 16-16 η Ορεστιάδα πήρε μικρή διαφορά με το Μίλιτς κύριο εκφραστή των επιθέσεων (17-20) και το σετ να τελειώνει με μπλοκ άουτ του Ριζόπουλου (20-25) για το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ η ψαλίδα στο σκορ είχε ανοίξει (16-4) ενώ ο Φόγιερ είχε ανεβάσει στροφές. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με 25-8 μετά από επίθεση του Γκίλιν.

Η Ορεστιάδα μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση του τρίτου σετ, ξεκινώντας καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 4-8 και στο δεύτερο είχε πάλι το προβάδισμα με 10-16. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά αλλά η ομάδα του Κριστόφ κατέκτησε το σετ με 21-25 και πήρε εκ νέου κεφάλι με 1-2 σετ.

Στο τέταρτο σετ, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε το προβάδισμα (8-4) με την Ορεστιάδα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Η είσοδος του Μιγιαϊλοβιτς στο παιχνίδι «φρέσκαρε» την επίθεση των γηπεδούχων (20-19) και ο άσος του Φόγιερ (21-19) έφερε με +2 μπροστά τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση με 25-22 έπειτα από πλασέ του Μιγιαϊλοβιτς.

Στο τάι μπρέικ έγινε «μάχη», ωστόσο ο Εθνικός είχε ανεβάσει την απόδοσή του στην επίθεση, παίρνοντας διαφορά +4 (6-2). Λάθη και κούραση από τις δυο ομάδες «βγήκαν» στο τάραφλεξ. Καρντόσο και Μιγιαϊλοβιτς μετά το 13-10 πήραν καθοριστικούς πόντους με αποτέλεσμα ο Εθνικός να πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Εθνικός Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα 3-2

Τα σετ: 20-25, 25-8, 21-25, 25-22, 15-12

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάκης Μουστακίδης): Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Κιόσης, Φόγιερ, Γκιλιν, Τουράνιανιν, λ-Δαρίδης, Μιγιαϊλοβιτς

ΑΟ Ορεστιάδας (Πλάμεν Κριστόφ): Αμπουίλα, Ριζόπουλος, Μίλιτς, Καρντόσο, Πεντίδης, Βουκασίνοβιτς λ-Κωνσταντινίδης, Χήρας

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Περίπατος του Ηρακλή στο Αιγίνιο

Με εμφατικό τρόπο ο Ηρακλής πέρασε νικηφόρα από το Αιγίνιο επικρατώντας με 3-0 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. «Περίμενα ότι θα κοντράραμε περισσότερο, αλλά ευτυχώς αυτή η εμφάνιση ήρθε τώρα στο Κύπελλο κι όχι σε κάποιο κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος», παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Στράντζαλης.

Ο Γηραιός με πιεστικό σερβίς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους κατρθώνοντας να πάρει σημαντικές διαφορές τις οποίες κρατούσε με άνεση.

Νίκη Αιγινίου - Ηρακλης 0-3

Τα σετ: 12-25, 13-25, 13-25

Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης) Αναστασιάδης, Γεωργόπουλος, Λαμπρινός, Παπαλεξίου, Βουλκίδης, Γκορίδης, Κνάπεκ-λ / Ντουντούδης, Ματσκίδης, Κιοσσές, Γκορτζίλας.

Ηρακλής (Ορφανός) Χατζηηλιάδης, Πέντσεφ, Πίζα, Τσολάκος, Στίγγας, Παλέντζας, Παπαδημητρίου -λ / Πιπέργιας, Μαυροβουνιώτης, Στεφανίδης, Γάτσης.

Πέρασαν τα φαβορί στο κύπελλο βόλεϊ

Η Δραπετσώνα έβαλε δύσκολα στη Λαμία

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτισε τη διοργάνωση του Κυπέλλου η Δραπετσώνα, η μοναδική εκπρόσωπος της Β’ Εθνικής που έφτασε μέχρι τους ‘16’, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 από την Λαμία.

Η Δραπετσώνα εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα της Λαμίας αιφνιδίασε στο πρώτο σετ (όπου ελλείψει άλλων εναλλακτικών λύσεων ο Πέτιο Ντραγκίεφ χρησιμοποίησε τον Αγγελόπουλο κεντρικό) κι έχοντας σταθερά το προβάδισμα από την αρχή (8-6, 12-9, 17-12, 21-19) πήρε το πρώτο σετ.

Στο β’ σετ ο προπονητής της Λαμίας πέρασε στο κέντρο τον Αραούχοκαι κάποια στιγμή η ομάδα του βρήκε ρυθμό μετατρέποντας το 12-13 σε 16-24, ενώ ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε στο γ’ σετ.

Εκεί η Λαμία προηγήθηκε με 21-24, όμως η Δραπετσώνας με φοβερές άμυνες και κόντρα μπάλες ισοφάρισε 24-24 για να φτάσουμε στο 26-26 όπου Χέντσι και Χέικγουορθ διαμόρφωσαν το 26-28 για να επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι σχετικά εύκολα στο δ’ σετ.

Δραπετσώνα - Λαμία 1-3

Τα σετ: 25-19, 17-25, 26-28, 15-25

ΔΑΣ Δραπετσώνας (Χατζημιχάλης): Μαρμαρινός, Κλώνος, Παυλίδης, Μπουλγάρου, Κογκαλίδης, Μπαλτάσης, Αντωνιάδης -λ / Τζανετόπουλος, Στρατηηός, Ανδρεόπουλος, Καρανικολάου, Γιωτάκης, Μεσσάλας, Ορμενάι

ΓΣ Λαμία (Ντραγκίεφ) Δημητριάδης, Χέντσι, Παπαθωμόπουλος, Χέικγουορθ, Καπίρης, Αγγελόπουλος, Τσιράκης -λ / Αραούχο, Καρβούνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων

Τετάρτη 10/2

Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 - Ολυμπιακός ΣΦΠ 1-3 (25-22,16-25,19-25,22-25)

ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΑΟ Παναθηναϊκός 0-3 (21-25,14-25,17-25)

ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΓΣ Λαμία 1-3 (25-19,17-25,26-28,15-25)

ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Ορεστιάδας 3-2 (20-25,25-8,21-25,25-22,15-12)

ΑΠΣ Κύζικος - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός 1-3 (34-32,19-25,16-25,16-25)

ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 0-3 (12-25,13-25,13-25)

ΠΑΟΚ - ΑΣ Άρης 3-0 (25-19,25-19,25-18)

Πέμπτη 11/2

Κηφισιά - Φοίνικας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ